H σχέση με τον σκύλο μας είναι μοναδική και πολλές φορές είναι μαγικό το πόσο καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο. Ένα από τα πράγματα που δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε είναι γιατί ξαφνικά δεν τρώει το φαγητό του.

«Ο σκύλος μου δεν τρώει» είναι το πιο συνηθισμένο παράπονο που ακούνε οι κτηνίατροι. Οπότε το να μην τρώει ο σκύλος μας δεν είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε μόνο εμείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα σκυλί μπορεί να χάσει την όρεξη του και είναι φυσικό για τους ανθρώπους που το αγαπούν να ανησυχούν, αλλά οι περισσότεροι λόγοι για τους οποίους τα σκυλιά σταματούν να τρώνε διορθώνονται και δεν υποδηλώνουν κάτι σοβαρό», λέει ο κτηνίατρος Dr. Jill Elliott και συν-συγγραφέας του βιβλίου “Ένα Φυσικό Εγχειρίδιο Υγείας για Σκύλους και τους Ιδιοκτήτες τους”.

Ο σκύλος μας μπορεί να είναι άρρωστος

Παρακολουθούμε το σκύλο μας για 24 έως 48 ώρες για να δούμε εάν παρουσιάσει και άλλα συμπτώματα ώστε να αποκλείσουμε μια ασθένεια. Σε περίπτωση αμφιβολίας, πηγαίνουμε στον κτηνίατρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Εάν ο σκύλος μας δεν αισθάνεται καλά, μια πλήρης εξέταση, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων αίματος και ούρων, θα δείξει εάν υπάρχει πρόβλημα. Εάν δεν υπάρχει ιατρικό ζήτημα, ήρθε η ώρα να ψάξουμε για άλλους λόγους γιατί ο σκύλος δεν τρώει” προσθέτει ο Dr. Elliott.

Ο σκύλος μας μπορεί να ζεσταίνεται

Η θερινή ζέστη μπορεί να κάνει τους σκύλους ληθαργικούς και έτσι να μειωθεί η όρεξή τους. Η ψύξη του περιβάλλοντος χώρου του σκύλου μας και η προσθήκη περισσότερου καθαρού αέρα και άσκησης στη ρουτίνα του μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να αναζωογονηθεί η όρεξή του.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης