Η καθημερινή βόλτα του σκύλου μας είναι απαραίτητη τόσο για εκείνον όσο και για εμάς. Μας βοηθάει να αποκτήσουμε την απαραίτητη επαφή με το κατοικίδιό μας και μια αρμονική σχέση μαζί του. Πόσες φορές την ημέρα, όμως, πρέπει να βγαίνει ο σκύλος βόλτα και για πόσο χρόνο;

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η ποσότητα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο η… ποιότητα. Τρεις μισάωρες βόλτες, μοιρασμένες μέσα στην ημέρα, θεωρούνται ο ελάχιστος χρόνος που θα πρέπει να διαθέτουμε καθημερινά στον τετράποδο φίλο μας, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι έχει εκτονωθεί επαρκώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, είναι ότι βόλτα δεν σημαίνει ένας ενήλικας και ένας σκύλος να περπατούν δίπλα δίπλα. Κατά τη διάρκεια της μισής ώρας που διαρκεί η βόλτα, θα πρέπει να φροντίζουμε για τη σωματική και πνευματική εκτόνωση του σκύλου, ενσωματώνοντας στη βόλτα εκπαίδευση και παιχνίδι.

Επίσης, είναι σημαντικό να πηγαίνουμε τον σκύλο βόλτα σε σταθερές ώρες και να μην τις παραλείπουμε ποτέ. Έτσι, ο σκύλος θα μάθει και θα τις περιμένει με προσμονή.

Πηγή: stogiatro.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης