Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και σίγουρα έχετε αρχίσει εδώ και καιρό τις ετοιμασίες για το στόλισμα του σπιτιού και το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μήπως όμως μέσα στη βιασύνη σας αγνοήσατε ορισμένους κινδύνους για τα κατοικίδιά σας;

Όλα ξεκινούν και τελειώνουν στο στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Χριστούγεννα εξάλλου χωρίς δέντρο δεν γίνεται. Μπάλες, φωτάκια, δωράκια, μινιατούρες στη φάτνη, τεχνητό χιόνι, γιρλάντες κι ό,τι άλλο βάλει ο νους είναι στη διάθεσή μας για να στολίσουμε το σπίτι μας και το δέντρο μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα αυτά τα μικροαντικείμενα όμως, είναι επικίνδυνα για τα κατοικίδιά μας. Η κατάποσή τους μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ενώ οι ουσίες σε διάφορα υγρά και σπρέι μπορούν να οδηγήσουν σε δηλητηρίαση του ζώου μας. Επομένως, θα ήταν φρόνιμο να αποθαρρύνουμε το ζώο μας κάθε φορά που πλησιάζει τα στολίδια, ώστε να μάθει ότι δεν επιτρέπεται να πηγαίνει εκεί.

Δείτε μερικές τροφές που πρέπει να προσέξετε:

-Στη σάλτσα ή στις πατάτες. Είναι τροφές που δεν προσφέρουν τίποτα στο σκύλο μας από θρεπτική αξία και που μπορεί να δημιουργήσει συμπτώματα δυσπεψίας και διάρροιας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-ΟΧΙ στα λίπη από τα κρέατα που θα μαγειρέψουμε. Τα λίπη προκαλούν διάρροιες και ερεθισμό στο πάγκρεας.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης