Η Παγκόσμια Ημέρα των ζώων στο «Κατοικίδια Εν Δράσει 2016»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016, 16:41
Η Παγκόσμια Ημέρα των ζώων στο «Κατοικίδια Εν Δράσει 2016»
Κάθε χρόνο, η 4η Οκτωβρίου αποτελεί μια εμβληματική ημέρα για τα ζώα συντροφιάς. Η παγκόσμια ημέρα των ζώων, που έχει θεσμοθετηθεί από το 1931, υπενθυμίζει σε όλους την αμέριστη αγάπη, που πρέπει να επιδεικνύουμε καθημερινά προς τους καλύτερους μας φίλους.

Έτσι και εφέτος, στο φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει 2016» θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, η οποία επανέρχεται για να ανανεώσει και να ενδυναμώσει τους δεσμούς του με τους χιλιάδες ζωόφιλους της Ελλάδας.

Το τριήμερο 14 – 16 Οκτωβρίου 2016 το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της χώρας, «Metropolitan Expo» (Hall 2) θα φορέσει τα γιορτινά του για να σας υποδεχτεί σε ένα φεστιβάλ, που θα ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό ζωοφιλία.

Λίγες ημέρες έπειτα την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, θα έχετε τη δυνατότητα να γιορτάσετε σε ένα φεστιβάλ που έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας των μικρών μας φίλων.

Διαγωνισμοί, δώρα, συμβουλές, σεμινάρια, διαδραστικές ομιλίες από ειδικούς και απαντήσεις στις απορίες σας, επιδείξεις, διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά, επιμορφωτικές παρουσιάσεις από τους experts του φεστιβάλ, που θα φροντίσουν να σας εφοδιάσουν με την απαραίτητη γνώση για να βελτιώσετε τη ζωή του αγαπημένου σας ζώου συντροφιάς.




Τρεις διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας σκύλων, για πρώτη φορά τρεις διεθνείς εκθέσεις μορφολογίας γάτας, ο διεθνής διαγωνισμός δίσκων(ψαριών), ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός τρωκτικών και λαγόμορφων, οι παρουσιάσεις πτηνών θα δημιουργήσουν τον ιδανικό τόπο συνάντησης της ενεργούς ζωοφιλικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Τα 12.500 τ.μ του Hall 2 του«Metropolitan Expo» θα αποδειχτούν μικρά για να «κλείσουν» την αγάπη των επισκεπτών για τα ζώα συντροφιάς. Σε αυτή την μεγάλη έκταση, που αντανακλά, την αγάπη μας για τα ζώα, θα έχετε την δυνατότητα να παρακολουθήσετε 5 διαφορετικές διοργανώσεις, που θα προσφέρουν μια πλήρη εικόνα για τον χώρο που λατρεύουμε.

Στο πλαίσιο του «Κατοικίδια Εν Δράσει 2016», ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη του τριπλή διεθνή έκθεση μορφολογίας, που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους ζωόφιλους.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την τριπλή έκθεση θα πλαισιώσουν μια πληθώρα εκδηλώσεων όπως το μοναδικό άθλημα για το σκύλο, «dog agility», παρουσιάσεις φυλών και μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων, που θα διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Στην ίδια στέγη, το «Metropolitan Expo» αλλά σε διαφορετικό χώρο, θα φιλοξενηθεί και η τριπλή διεθνής έκθεση μορφολογίας Γάτας της «Felina Greece».

Εκατοντάδες γάτες θα διαγωνιστούν κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης, που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του «Κατοικίδια Εν Δράσει 2016». Επιπροσθέτως οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για αρκετές καθαρόαιμες φυλές γάτας, τον χαρακτήρα τους, την ιδιοσυγκρασία τους και την μορφολογία τους, σε ειδικές εκδηλώσεις, που θα διοργανωθούν.

Η περιήγηση στο φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει 2016» θα κρύβει εκπλήξεις σε κάθε γωνιά της έκθεσης. Στον χώρο, όπου θα φιλοξενούνται τα ενυδρεία με τους πολύχρωμους δίσκους θα θαμπωθείτε από τον εξωτισμό αυτών των πανέμορφων ψαριών. Ο «Βασιλιάς των Ενυδρείων», όπως έχει αποκληθεί ο δίσκος, θα είναι ο πρωταγωνιστής του «3ου Μεσογειακού Διαγωνισμού».

Για ακόμη μια χρονιά θα λάβει χώρα και ο διαγωνισμός Βιοτοπικού Ενυδρείου, που στην προηγούμενη διοργάνωση του «Κατοικίδια Εν Δράσει» έκλεψε την παράσταση.

Ιδιαίτερο κομμάτι του «Κατοικίδια Εν Δράσει 2016» θα αποτελέσει το πρώτο «International Rat & Rabbit Show 2016», όπου δεκάδες τρωκτικά και λαγόμορφα θα αλλάξουν την εικόνα που ενδεχομένως έχετε για αυτά. Φιλικά, ζωηρά και καλή συντροφιά για όλους μας.

Αρουραίοι, χάμστερ, κουνέλια, ινδικά χοιρίδια, σκαντζόχοιροι και αρκετά ακόμη ζωάκια θα συμμετάσχουν στο «International Rat & Rabbit Show 2016».

Σε ειδικό χώρο του φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα για τους επισκέπτες να μυηθούν στον κόσμο των πτηνών. Μια παρουσίαση αρκετών, διαφορετικών πτηνών, με τους ειδικούς του «Κατοικίδια Εν Δράσει 2016» να είναι έτοιμοι να απαντήσουν σε κάθε ερώτηση για την ευζωία τους.

Στο περιθώριο των παράλληλων εκδηλώσεων θα διοργανωθεί το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα grooming για επαγγελματίες του χώρου καλλωπισμού των ζώων συντροφιάς.

Κατά τη διάρκεια του Groom Expo ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα grooming, το οποίο απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες, κατά τη διάρκεια του οποίου θα οριστεί και η Εθνική Ομάδα Grooming.

Οι επισκέπτες που θέλουν να επισκεφτούν την έκθεση με το ζωάκι τους θα πρέπει να συμπληρώσουν την online φόρμα, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.petsinaction.gr. Καταληκτική ημερομηνία η 10η Οκτωβρίου.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016, 16:45