Μήπως το παιδί σας φοβάται τα σκυλιά;

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020, 00:21
Μήπως το παιδί σας φοβάται τα σκυλιά;

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και τα παιδιά μόνο καλά πράγματα έχουν να εισπράξουν από μια τέτοια σχέση. Πώς βοηθάμε το παιδί να διαχειριστεί τη φοβία του για τα σκυλιά;


-Το παιδί πρέπει να έρθει σε επαφή με το κουτάβι

Ένα παιδάκι που φοβάται τα σκυλιά, πιθανόν να μην φοβηθεί ένα νεογέννητο κουτάβι. Σαφώς δεν φέρνουμε σε επαφή το παιδί με ένα κουτάβι που ακόμη δεν έχει κάνει τα εμβόλιά του. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι πιο εύκολο να πολεμήσετε τη φοβία του παιδιού σας με ένα μωρό σκύλο παρά με έναν μεγάλο και ζωηρό σκυλάκο. Και τα κουτάβια είναι ζωηρά. Είναι όμως ζωηρά με άλλον τρόπο και άλλη χάρη. Δεν έχουν τρομαχτικά δόντια και το γάβγισμά τους είναι μάλλον αστείο και γλυκό.

-Ένα ήσυχο μέρος

Τα σκυλιά δεν είναι ρομποτάκια. Ένα σκυλάκι σε ένα μέρος με πολύ κόσμο και πολλή φασαρία, θα αντιδράσει με περισσότερη ενέργεια και θα είναι σαστισμένο και σίγουρα όχι ο εαυτός του. Φροντίστε, λοιπόν, να βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να έρθουν σε επαφή ο σκύλος με το παιδί σας. Ήρεμα, ήσυχα και χωρίς διάφορα να τους αποσπούν την προσοχή.

-Μην διατάζετε τον σκύλο να κάθεται προσοχή μπροστά στο παιδί

Φοβίζοντας τον σκύλο ώστε να κάθεται προσοχή όταν βλέπει το παιδί, προκαλείτε χωρίς να το θέλετε, το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο σκύλος θα βλέπει το παιδί και θα νιώθει φόβο και όχι σεβασμό και αγάπη. Κάπως έτσι, δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να αντιδράσει με λάθος τρόπο εξαιτίας ενός λάθος ερεθίσματος που μπορεί να δεχθεί από το παιδί. Και τότε, ούτε ο σκύλος θα φταίει, ούτε φυσικά και το παιδί σας.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020, 00:22