Ένας καθηγητής διεθνούς κύρους, γνωστός για το έργο του σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ομιλία με ελεύθερη πρόσβαση για το ελληνικό κοινό την Παρασκευή 22/1/21, στις 19:15. Πρόκειται για τον Gary Francione, ο οποίος αποδέχτηκε τη σχετική πρόσκληση του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

O Aμερικανός καθηγητής κατέχει τον τίτλο του Distinguished Professor of Law and Nicholas de B.Katzenbach Scholar of Law and Philosophy στο Rutgers School of Law του Rutgers University, που βρίσκεται στο New Jersey. Διδάσκει θέματα σχετικά με τη νομοθεσία και τα δικαιώματα των ζώων για περισσότερα από 25 χρόνια, ενώ είναι παγκοσμίως γνωστός για τις διαλέξεις, τα βιβλία του και την αρθρογραφία σε πολυάριθμες χώρες, ξεχωρίζοντας για την κριτική που ασκεί στη νομοθεσία της ευζωίας των ζώων και στο καθεστώς ιδιοκτησίας των ζώων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διάλεξη γίνεται στο πλαίσιο του νεοσύστατου Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία», το οποίο συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και των The Animals and Society Institute και The Humane Society Institute for Science and Policy του Humane Society of the United States.

H διάλεξη είναι προσβάσιμη ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο την ημέρα και την ώρα της εκδήλωσης.

https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=m23bf6c200d8156c25ba6a738a21cfe69

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάθετε περισσότερα για τον Gary Francione εδώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης