Πώς θα διαλέξετε τη σωστή τροφή για τον σκύλο σας;

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 23:50
Πώς θα διαλέξετε τη σωστή τροφή για τον σκύλο σας;

Το να ανησυχείτε για την τροφή του σκύλου είναι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού του σκύλου σας, όμως το θέμα είναι να μην σας καταβάλλει το άγχος και πανικοβληθείτε.

Η αλήθεια είναι ότι οι σκυλοτροφές που υπάρχουν στην αγορά είναι πάρα πολλές, όπως επίσης και οι γνώμες σχετικά με το ποιες πρέπει να επιλέξει ο ιδιοκτήτης. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που καλό είναι να προσέξετε όταν αγοράζετε σκυλοτροφή.

Ηλικία

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δείτε είναι ποια είναι η κατάλληλη τροφή για την ηλικία του σκύλου σας. Υπάρχουν σκυλοτροφές για νεογνά, για κουτάβια, για ενήλικα και ηλικιωμένα σκυλιά. Κάθε τροφή περιέχει τα συστατικά που απαιτούνται σε κάθε ηλικία. Για παράδειγμα, οι σκυλοτροφές για κουτάβια έχουν σχεδιαστεί για να προσθέτουν βάρος, ενώ οι σκυλοτροφές για ηλικιωμένα ζώα βοηθούν στη διατήρηση της μυϊκής και οστικής μάζας.

Φυλή

Υπάρχουν σκυλοτροφές για διάφορες ράτσες, οι οποίες ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, όπως για παράδειγμα η τροφή για ποιμενικούς που προστατεύει τα πίσω άκρα τους από αρθριτικά, κάτι που συμβαίνει συχνά σε αυτή τη ράτσα. Αν το σκυλάκι σας είναι ημίαιμο, τότε σημαντικός παράγοντας είναι να γνωρίζετε αν η φυλή του είναι μικρή, μεσαία, μεγάλη ή γιγαντόσωμη. Πέρα από τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνει κάθε μέγεθος, η σκυλοτροφή παίζει ρόλο ως προς το μέγεθος της κροκέτας. Σε μια μεγαλόσωμη φυλή η κροκέτα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να τη μασήσει και να μην την καταπιεί αμάσητη ο σκύλος, ενώ σε μικρές φυλές η κροκέτα πρέπει να είναι μικρή, ώστε να μπορεί να τη διαχειριστεί με ευκολία ο σκύλος.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020, 23:50