Οι καλοκαιρινοί μήνες μπορεί να γίνουν μαρτύριο για τους τετράποδους φίλους μας. Οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την έκθεση στον ήλιο, καθώς και ένας ανεπαρκώς αεριζόμενος χώρος, μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες θερμοπληξίας για τους τετράποδους φίλους.

Η έντονη αναπνοή και το λαχάνιασμα, ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός, η αυξημένη σιελόρροια και η έντονα κόκκινη γλώσσα είναι συμπτώματα θερμοπληξίας, ενώ τα πιο σοβαρά συμπτώματα περιλαμβάνουν σωματική αδυναμία, ζαλάδα, κατάπτωση ακόμη και λήθαργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να προλάβουμε λοιπόν δυσάρεστες καταστάσεις, έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω κάποιες πολύτιμες οδηγίες, έτσι ώστε το καλοκαίρι να κυλήσει ανώδυνα για τους πιστούς μας φίλους:

1. Να ανανεώνετε τακτικά το μπολ του με άφθονο δροσερό νερό. Το νερό θα τον βοηθήσει να αναπληρώσει τα υγρά που έχασε εξαιτίας της ζέστης. Επίσης, φροντίζετε το μπολ του να είναι τοποθετημένο σε σκιερό μέρος.

2. Να αποφεύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα του σκύλου σας σε ιδιαίτερα ζεστές ημέρες, γιατί υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης