Οι εκπαιδευτές σκύλων είναι ξεκάθαροι: Οι ζημιές που προκαλεί ο τετράποδος φίλος μας μέσα στο σπίτι οφείλονται τις περισσότερες φορές στο άγχος που βιώνει, όταν βλέπει το αφεντικό του να απομακρύνεται από το σπίτι.

Ο σκύλος έχει μάθει να ζει σε αγέλη και στα μάτια του είμαστε αναπόσπαστο μέλος της. Οι καταστροφές φυσικά δεν είναι μόνο δικό του θέμα, καθώς η γάτα μπαίνει κι αυτή ενίοτε δυναμικά στο παιχνίδι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Βρετανία, πάντως, φαίνεται πως πήγαν το θέμα ένα βήμα παραπέρα… Λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως κάθε χρόνο το ύψος των ζημιών που προκαλούνται από κατοικίδια (52% από σκύλους, 40% από γάτες και 8% από πουλιά, τρωκτικά και ερπετά) ανέρχεται σε 1,2 δισ. λίρες, βρετανική εταιρεία πώλησης περσίδων για παράθυρα αποφάσισε να προχωρήσει σ’ έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό. Συνολικά 300 σκυλιά από διάφορες περιοχές της Βρετανίας έλαβαν μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό για το πιο… άτακτο κατοικίδιο.

Νικητής ήταν η Yodie ένας θηλυκός Γερμανικός Ποιμενικός ο οποίος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, ήταν εκτός συναγωνισμού! Το αφεντικό της, η Laura Vitty, δασκάλα στο επάγγελμα αναφέρει με το χαμόγελο στα χείλη πως το αξιολάτρευτο κατοικίδιό της έχει προκαλέσει απίστευτες καταστροφές μέσα στο σπίτι…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Top 10

Yodie

… αδυναμία της τα μαξιλάρια!

Harry

… δώσε του εφημερίδες και περιοδικά!

Stoops

… σερβίρεται μόνη της το γάλα!

Dolly

… ειδικότητά της: τα χαλάκια εισόδου!

Lili

… αγαπημένη της συνήθεια το κρυφτό ανάμεσα στα στόρια!

Lucky

… ο φόβος και ο τρόμος των καναπέδων!

Eddie

… έχει αλλεργία στο χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Manny

… αφήνει παντού το λασπωμένο αποτύπωμά του!

Frank

… δεν αρκείται στο ξεφύλλισμα των περιοδικών

Rocky

… ο παπαγάλος. Χώνει το ράμφος του όπου βρει!

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης