Η γατούλα των φωτογραφιών έκανε την εμφάνισή της στη γειτονιά εθελόντριας της «Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης» πριν από λίγο καιρό.

Απόμακρη και απλησίαστη, φοβόταν το χάδι και την ανθρώπινη παρουσία. Σιτιζόταν στην αυλή, μόνο όταν η εθελόντρια απομακρυνόταν. Χρειάστηκε παγίδα για να μεταφερθεί στον κτηνίατρο για να στειρωθεί, όμως παρά την απόμακρη φύση της συνέχισε να την επισκέπτεται σε καθημερινή βάση για το καθιερωμένο γεύμα. Πήρε το όνομα «Σκιά», γιατί ήταν πάντα εκεί, αλλά δεν ήταν εύκολο να την αγγίξει κάποιος… Πέρασαν κάποιες ημέρες που η Σκιά δεν εμφανίστηκε, προκαλώντας ανησυχία. Τότε, έκανε κάτι που επιβεβαίωσε αυτό που πάντα πιστεύουν όσοι ασχολούνται με τα αδέσποτα: τα ζώα καταλαβαίνουν τα πάντα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εμφανίστηκε πονεμένη, με το πόδι της χτυπημένο, σχεδόν διαλυμένο. Νιαούρισε με παράπονο και επέτρεψε στην εθελόντρια όχι απλώς να την αγγίξει και να τη χαϊδέψει, αλλά να την πάρει αγκαλιά και να τη βάλει στο κλουβί μεταφοράς με προορισμό το κτηνιατρείο. Επέστρεψε στο σημείο που αισθάνθηκε ασφαλής, εκεί που κατάλαβε ότι υπάρχει στοργή, ακόμη και με τους δικούς της όρους. Και τώρα που είχε ανάγκη, έδειξε την απαραίτητη εμπιστοσύνη.

Η Σκιά μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο, όπου χωρίς αντίσταση δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες. Οι ακτινογραφίες έδειξαν πως το πόδι δεν είναι σπασμένο, αλλά τα μικρά οστά είναι θρυμματισμένα και η άσχημη πληγή καθαρίστηκε. Η νοσηλεία της θα κρατήσει περίπου 20 μέρες, καθώς η πληγή έχει μολυνθεί άσχημα. Τα έξοδα της νοσηλείας είναι 20 ευρώ την ημέρα και για ακόμη μία φορά η «Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης» χρειάζεται τη συνδρομή των φιλόζωων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιος θέλει να βοηθήσει τη Σκιά, μπορεί να χρησιμοποιεί είτε τον τραπεζικό λογαριασμό του σωματείου είτε το paypal με την αιτιολογία «ΣΚΙΑ».

Τράπεζα Πειραιώς: 60 4001 0189 237
BIC: PIRBGRAA
IBAN GR76 0171 0400 0060 4001 0189 237
Paypal: support@zeil.gr

Για οποιοδήποτε ποσό, είναι σημαντική και η αποστολή των στοιχείων για την έκδοση απόδειξης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης