Χωρισμός: Έξι συμβουλές επιβίωσης για τον σκύλο σας

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, 11:49
Χωρισμός: Έξι συμβουλές επιβίωσης για τον σκύλο σας

Τελικά, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, αυτός που θα κλάψει πιο πολύ από όλους σε έναν χωρισμό είναι... ο σκύλος μας. Και επειδή πραγματικά ανήκει στον άμαχο πληθυσμό, θα πρέπει να τον προστατεύσουμε και να τον βοηθήσουμε να περάσει ανώδυνα αυτήν τη μεγάλη αλλαγή. Μην ξεχνάτε, ο σκύλος μας αντιλαμβάνεται και αισθάνεται πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε.

1. Μη μαλώνετε μπροστά στον σκύλο!

Ο σκύλος μας επηρεάζεται πολύ έντονα από τα όσα συμβαίνουν. Κάτι που για εμάς μπορεί να είναι ασήμαντο ή να το εκλογικεύσουμε, στην ψυχή του σκύλου μας μπορεί να λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Αποφεύγετε να τσακώνεστε μπροστά του, τον στενοχωρείτε, ενώ ενδέχεται να πιστέψει πως αυτός φταίει για τον τσακωμό. Πηγαίνετε στο διπλανό δωμάτιο ή φύγετε από το σπίτι. Τον πληγώνετε!

2. Μην αλλάξετε απότομα τη ρουτίνα του σκύλου σας!

Αν πρόκειται να αλλάξετε σπίτι, μην το κάνετε απότομα. Δώστε λίγο χρόνο στον σκύλο σας να συνηθίσει στο νέο περιβάλλον και στις όποιες αλλαγές. Αρχίστε να επισκέπτεστε τον νέο χώρο καθημερινά, ώστε να του γίνει οικείος και να μην αισθάνεται άβολα. Επίσης, φροντίστε να μην αφήνετε τον σκύλο σας μόνο με τις κούτες στο σπίτι, γιατί είναι πιθανό να νιώσει άγχος και ανασφάλεια

3. Κανονίστε ημέρες επίσκεψης

Είναι σημαντικό ο σκύλος να μη σας χάσει ξαφνικά από τη ζωή του. Θα πρέπει να σας βλέπει και τους δύο, γιατί σας αγαπά εξίσου. Οπότε, κανονίστε επισκέψεις σε τακτά διαστήματα. Μάλιστα, θα πρέπει πριν ο πρώην σύντροφός σας φύγει από το σπίτι, να αφήνει στον σκύλο μια λιχουδιά, ώστε να συνδέει τον αποχωρισμό με κάτι ευχάριστο και όχι με πόνο ή στέρηση.

4. Μην ξεχνάτε ότι το κλειδί σε μια κοινή κηδεμονία είναι η συνεννόηση!

Σε περίπτωση που αποφασίσετε μια κοινή κηδεμονία για τον σκύλο σας, είναι ανάγκη να κρατήσετε μια κοινή γραμμή και να συνεννοείστε για πρακτικά ζητήματα, όπως η τροφή, οι βόλτες και η εκπαίδευση. Έτσι, θα αποφεύγονται προβλήματα σύγχυσης στον σκύλο σας και θα μεγαλώσει ομαλά.

5. Σε περίπτωση διαμάχης για την κηδεμονία, προστατεύστε τον σκύλο σας!

Εννοείται ότι και οι δύο αγαπάτε τον σκύλο σας και δεν θέλετε να τον χάσετε. Όμως, δεν πρέπει να τον συμπεριλάβετε στις μεταξύ σας διενέξεις. Κάντε όλες τις απαραίτητες υποχωρήσεις και πάρτε την καλύτερη δυνατή απόφαση. Στην περίπτωση του σκύλου σας βάλτε τον εγωισμό σας δεύτερο. Αξίζει το καλύτερο!

6. Πριν αποφασίσετε να υιοθετήσετε σκύλο από κοινού.. σκεφθείτε το ενδεχόμενο του χωρισμού

Όσο δυσοίωνο κι αν σας ακούγεται, η αλήθεια είναι ότι μάλλον πρέπει να το σκεφτείτε σοβαρά. Η υιοθεσία ενός σκύλου είναι μια σοβαρή υπόθεση και πρέπει να έχετε εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και να είστε προετοιμασμένοι για κάθε πιθανή εξέλιξη.

Πηγή: govastileto.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2019, 13:18