Tα Χριστούγεννα είναι μία γιορτινή περίοδος, μικροί και μεγάλοι την περιμένουμε με ανυπομονησία. Οι τετράποδοι φίλοι μας ωστόσο, όμως, δεν έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει και καλό θα ήταν να υπάρχει μία ανάλογη προετοιμασία για αυτούς.

Εάν προσέξετε τις ακόλουθες συμβουλές ασφαλείας, δεν εγκυμονεί κανένας απολύτως κίνδυνος για τον σκύλο σας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Τοποθετήστε το δέντρο σε ένα ασφαλές μέρος, απ’ όπου ο σκύλος δεν περνά συνεχώς.

– Βεβαιωθείτε ότι το δέντρο σας βρίσκεται επάνω σε μία σταθερή και ασφαλή βάση. Η βάση πρέπει να είναι κατασκευασμένη από ατσάλι υψηλής ποιότητας και να διαθέτει επίσης σύστημα ασφαλείας που να εμποδίζει το δέντρο να λυθεί από τη βάση. Επιπλέον, μπορείτε να στερεώσετε το δέντρο στον τοίχο με ένα σχοινί, ώστε να είναι πιο σταθερό και να μην πέφτει.

– Στερεώστε τα κεριά, το καλώδιο με τα φωτάκια και τα διακοσμητικά, αν είναι δυνατόν μόνο στην επάνω πλευρά του χριστουγεννιάτικου δέντρου, όπου να μην μπορεί να φτάσει ο σκύλος σας. Στα κάτω κλαδιά κρεμάστε μόνο ακίνδυνα διακοσμητικά στοιχεία από χαρτί, σκληρό πλαστικό ή ξύλο. Ανάλογα με το μέγεθος του καθιστικού και του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας, καλό θα ήταν να τοποθετήσετε το δέντρο σε μία υπερυψωμένη θέση, π.χ. επάνω σε ένα μικρό τραπέζι. Ωστόσο, αυτό πρέπει οπωσδήποτε να είναι σταθερό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης