Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τοποθετούν στην γάτα τους κουδουνάκι για να μην χαθεί ή για να την βρίσκουν.

Ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα κουδούνια μπορεί να προκαλέσουν άγχος στις γάτες και ότι με αυτό τον τρόπο παρεμβαίνουμε στη φυσική τους συμπεριφορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει ένα κουδουνάκι στην γάτα μας

Στρες και άγχος

Οι γάτες έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένες αισθήσεις και το συνεχές κουδούνισμα ενός κουδουνιού μπορεί να είναι ενοχλητικό και ανησυχητικό. Αυτός ο συνεχής θόρυβος μπορεί να οδηγήσει σε στρες και άγχος σε ορισμένες γάτες, προκαλώντας προβλήματα συμπεριφοράς, όπως υπερβολική περιποίηση ή να κρύβονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλοίωση των ενστίκτων της γάτας

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα κουδούνια στα περιλαίμια μπορεί να παρεμβαίνουν στην ικανότητα μιας γάτας να κυνηγάει αποτελεσματικά. Ο θόρυβος μπορεί να ειδοποιήσει τα πιθανά θηράματα πριν η γάτα πλησιάσει αρκετά για να τα πιάσει, απογοητεύοντας τα φυσικά ένστικτα της γάτας.

Τι να κάνετε:

Μια λύση μπορεί να είναι η χρήση περιλαίμιων που αποσπώνται. Αυτά τα περιλαίμια έχουν σχεδιαστεί για να απελευθερώνονται υπό πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο στραγγαλισμού, ενώ εξακολουθούν να επιτρέπουν την τοποθέτηση κουδουνιού ή ετικέτας αναγνώρισης.

Με αυτόν τον τρόπο, οι γάτες μπορούν να φορούν κουδούνια όταν βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά ο κίνδυνος ατυχημάτων που σχετίζονται με το κολάρο ελαχιστοποιείται.

Πηγή: govastiletto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης