Οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα, που σημαίνει ότι το πεπτικό τους συστήματά τους σχεδιάστηκε για την επεξεργασία κρέατος. Η μέση γάτα θα κυνηγούσε ποντίκια και δεν θα έκανε επιδρομές στα χωράφια για καλαμπόκι. Και οι μεγάλες γάτες, όπως τα λιοντάρια και οι τίγρεις, κατασπαράζουν τις αντιλόπες και άλλα θηράματα με βάση το κρέας – δεν αναζητούν φρούτα και άλλους υδατάνθρακες.

Εάν το πεπτικό τους σύστημά δεν μπορεί να επεξεργαστεί τους υδατάνθρακες (από το οποίο φτιάχνονται τα περισσότερα γλυκά), δεν χρειάζεται πραγματικά να μπορούν να τα δοκιμάσουν. Όχι μόνο είναι ανθυγιεινά για τις γάτες, αλλά το να καταναλώνουν πάρα πολλούς υδατάνθρακες πιθανότατα θα οδηγήσει σε παχυσαρκία, διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γάτες όπως φαίνεται προστατεύουν την υγεία τους κατά κάποιο τρόπο, με το να μην τρώνε τροφές που δεν μπορούν να επεξεργαστούν και δεν είναι καλές για αυτές.

Κίνδυνοι για τις γάτες που τρώνε γλυκά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπαμε το ότι οι γάτες δεν μπορούν να γευτούν γλυκά, τις αποτρέπει από το να αναζητήσουν τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που δεν είναι υγιεινές για το σώμα τους. Η μεγάλη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία.

Σε περίπτωση που έχετε διαπιστώσει ότι στη γάτα σας αρέσει να τρώει γλυκά σταματήστε αυτή τη συνήθεια της, κρατώντας τα γλυκά μακριά, όπως κάνετε και για το σκυλάκι σας.

Kαλύτερα δώστε της μια λιχουδιά για γάτες με βάση το κρέας.

Πηγή: govastiletto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης