Ημίαιμοι είναι οι σκύλοι εκείνοι που προέρχονται από εσκεμμένες ή τυχαίες διασταυρώσεις καθαρόαιμου με ημίαιμο, ή δύο ημίαιμων σκύλων..
Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι λόγω της καταγωγής τους, όλοι οι σκύλοι είναι ουσιαστικά ημίαιμοι.

Είναι γεγονός ότι το προσδόκιμο ζωής των μη καθαρόαιμων σκύλων είναι μεγαλύτερο από των καθαρόαιμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό οφείλεται σε διάφορους λόγους, όμως ο κυριότερος είναι ότι μετά από τόσα χρόνια μαζικής αναπαραγωγής η γονιδιακή δεξαμενή των καθαρόαιμων μίκρυνε με αποτέλεσμα οι αδυναμίες και το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα να διαιωνίζονται και να εντείνονται στις μελλοντικές γραμμές αίματος.

Για παράδειγμα, είναι γνωστό ότι η διασημότερη φυλή σκύλων στον κόσμο τα Labrador Retreiver, είναι επιρρεπή στην εμφάνιση αρθρίτιδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό έχει επακόλουθο να παίρνουν απότομα βάρος στη γηραιότερη φάση της ζωής τους διότι δεν περπατούν γρήγορα και δεν χάνουν τις επιπλέον θερμίδες.
Συνεπώς εμφανίζεται φθορά στην υγεία τους και πολλά σκυλιά αυτής της ράτσας πεθαίνουν σε σχετικά νεαρή ηλικία.

Από την άλλη , τα τετράποδα ημίαιμα περιέχουν μέσα τους γονίδια πολλών φυλών και δεν κινδυνεύουν από την αιμομιξία που δυστυχώς αντιμετωπίζουν τα καθαρόαιμα σκυλιά.

Το γεγονός αυτό σίγουρα θα σε επηρεάσει προς την απόκτηση ενός ημίαιμου σκύλου διότι αυτός όχι μόνο θα ζήσει περισσότερο για να απολαμβάνεις τη συντροφιά του αλλά θα είναι και πιο υγιής.

Στατιστικά, τα καθαρόαιμα εμφανίζουν συχνότερα καρκίνο, αναπνευστικά ή καρδιακά προβλήματα σε σχέση με τα ημίαιμα.

Παράλληλα, τα «ανάμεικτα» σκυλάκια κουβαλούν μέσα τους τόσες πολλές φυλές ώστε το δικό σου θα είναι μοναδικό στην εμφάνιση μη κινδυνεύοντας να συναντήσεις κάποιο όμοιο του.

Όσον αφορά την προστασία, τα «ημίαιμα» σκυλιά ειδικά αυτά που έχουν ζήσει για καιρό σε μη δεσποζόμενες συνθήκες έχουν μάθει να προστατεύουν τον εαυτό τους και την ομάδα τους στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ελεύθερης επιβίωσης. Έτσι, όταν βρεθούν σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον τότε είναι ακόμα πιο αποφασισμένοι να το διατηρήσουν ασφαλές.

Παράλληλα, η αγάπη που αναπτύσσεται ανάμεσα στον σκύλο και στον σωτήρα που τον υιοθετεί έχει στοιχεία ευγνωμοσύνης που αρκετές φορές μεταφράζεται σε υπερπροστατευτικότητα απέναντι σε εξωτερικές απειλές.

Πηγή: govastiletto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης