Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για τον σκύλο μας!

Υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

● 2 κούπες αλεύρι από καστανό ρύζι (brown rice)

● 1 κούπα πρόβειο γιαούρτι

● 1 κούπα βρασμένο στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας ή μοσχάρι ή πάπιας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

● 2 κουτ. σούπας διατροφική μαγιά

● ½ κούπα γλυκιά κολοκύθα, βρασμένη

● 3 κουτ. σούπας βρασμένο παντζάρι – θα δώσει ένα πολύ ωραίο κόκκινο χρώμα στα μπισκότα μας

● 1 ωμό αυγό

● 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

● Λίγο νερό, αν χρειαστεί

● Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και φτιάχνουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Προτού προσθέσουμε το κρέας ή το πουλερικό, ανοίγουμε με τα χέρια μας τις ίνες του κρέατος/πουλερικού, έτσι ώστε να ενωθεί καλύτερα με τα υπόλοιπα υλικά και να πάει παντού στο μίγμα μας.

Αν το μίγμα μας δεν έχει δέσει καλά, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Το παντζάρι θα μας δώσει ένα πολύ ωραίο γιορτινό χρώμα, και μπορούμε να φτιάξουμε με κουπάτ σχήματα χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε τα μπισκότα/δεντράκια πάνω σε ταψί με χαρτί ψησίματος.

Πασπαλίζουμε τα κόκκινα δεντράκια μας με λευκό σουσάμι. Ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να στεγνώσουν. Μπορούμε να τα διατηρήσομε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Πηγή: govastiletto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης