Μια 76χρονη συνταξιούχος κτηνοτρόφος από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου, που ζει εδώ και πολλά χρόνια στην Αλεξανδρούπολη βοηθώντας το γιο της στο οικογενειακό κρεοπωλείο, η Αλεξανδράκη Γαλάτω, είναι δεύτερη Ευρωβουλευτής που εξέλεξε η “Ελληνική Λύση”, το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου στις Ευρωεκλογές.

Την “αόρατη” κ.Αλεξανδράκη, η οποία μάλιστα πήρε 51.208 ψήφους και είναι δεύτερη μετά το νυν Ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκο και με πάνω από 15.000 ψήφους περισσότερους από τον τρίτο συνυποψήφιο της, δεν την ξέρει κανείς. Ούτε καν οι περισσότεροι συγχωριανοί της στο χωριό Κουφόβουνο δεν γνώριζαν ότι Η γεννημένη το 1948 στο χωριό και απόφοιτος Δημοτικού συντοπίτισσα της είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής. Άλλωστε δεν πήγε καν η ίδια ή κάποιος συγγενής της να μοιράσει ψηφοδέλτια της. Ούτε η ίδια μίλησε πουθενά σε κάποιο έστω τοπικό ραδιόφωνο, τηλεόραση. Δεν έβγαλε κάποια ανακοίνωση, δεν υπάρχει φωτογραφία της πουθενά, ενώ το μόνο που βρίσκεται κανείς “χτυπώντας” το όνομα της, είναι το τηλέφωνο του κρεοπωλείου στην Αλεξανδρούπολη από τον Χρυσό Οδηγό και το όνομα της στους υποψήφιους της “Ελληνικής Λύσης”, με την σημείωση ότι είναι κτηνοτρόφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν το περίμενα

Η ίδια μιλώντας στην κάμερα της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, έδειξε να μην έχει καταλάβει τι έχει συμβεί, δηλώνοντας σοκαρισμένη για την εκλογή της, καθώς δεν περίμενε να εκλεγεί.  Ωστόσο ευχαρίστησε τον κόσμο που την ψήφισε.

Πέρυσι ήταν υποψήφια βουλευτής του Βελόπουλου στην…. Ανατολική Αττική!!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ούτε ο βουλευτής Έβρου του κόμματος της Πάρης Παπαδάκης την ανέφερε προεκλογικά ποτέ. Ενώ δηλαδή έκανε αναρτήσεις για άλλους υποψήφιους της Ελληνικής Λύσης που ήρθαν στον Έβρο, όπως ο Εμμανουήλ Φράγκος, για την Γαλάτω Αλεξανδράκη καμιά αναφορά, Δεν αναφέρεται στην συντοπίτισσα και συμπολίτισσα του στην Αλεξανδρούπολη, ούτε και στη χθεσινή ανάρτηση του για την αύξηση των ποσοστών του κόμματος του. Ούτε φυσικά κάποιος από τους υποστηρικτές του κόμματος έκανε κάποια ανάρτηση στην περίπτωση της συγκεκριμένης 76χρονης υποψήφιας. Λέτε να μην γνώριζε ούτε ο ίδιος ότι η κ.Αλεξανδράκη είναι συμπολίτισσα του και μπορεί να ψωνίζει από το κρεοπωλείο της; Αποκλείεται, αφού ο Πάρης Παπαδάκης είναι στενός συνεργάτης του Προέδρου κ.Βελόπουλου.

Κι όμως, η 76χρονη απόφοιτο; Δημοτικού συνταξιούχος κτηνοτρόφος, δεν ήταν για πρώτη φορά υποψήφια με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Μπορεί ποτέ να μην είχε ασχοληθεί με την πολιτική και γενικότερα με τα κοινά. Όταν έχασε τον άνδρα της σε δυστύχημα με αγελάδα, άνοιξε με τον γιο της κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη. Πέρυσι στις εθνικές εκλογές του Μαίου 2023 την είχαν βάλει υποψήφια βουλευτή στην… Ανατολική Αττική και μάλιστα το κόμμα της είχε εκλέξει βουλευτή. Φυσικά ποτέ δεν πήγε εκεί, πουθενά δεν εμφανίστηκε στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά κατάφερε και ήταν στην τρίτη θέση, μπροστά από πολλούς υποψήφιους οι οποίοι μένουν και δραστηριοποιούνται εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αναπόφευκτο ερώτημα είναι, γιατί δεν την συμπεριέλαβαν ο Βελόπουλος και οι συνεργάτες του ως υποψήφια στο… νομό Έβρου, όπου ζει και εργάζεται, αλλά έφεραν τους υποψήφιους “φαντάσματα”, την κ.Γιανναράκου από τον Πειραιά και τον κ.Σκαρλάτο από τη Θεσσαλονίκη, που ποτέ δεν εμφανίστηκαν στην περιοχή. Ούτε καν οι συνυποψήφιοι της δεν τους είδαν. όπως φυσικά δεν είδαν στην Ανατολική Αττική την κ.Αλεξανδράκη. Όμως όπως κατήγγειλε στην επιστολή παραίτησης του ο δεύτερος σε ψήφους υποψήφιος βουλευτής Μαργαρίτης Κίρκος, έφεραν την κ.Γιανναράκου από το κόμμα για να παίρνει τον δεύτερο σταυρό μαζί με τον εκλεγέντα κ.Παπαδάκη. Κάτι που έγινε και τελικά στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης πήρε περισσότερους τόσο από τον κ.Κίρκο όσο και τον κ.Δερμεντζόγλου.

Η συνταξιούχος κόρη της που συνεργάζεται με τον Βελόπουλο, είναι… πίσω από την υποψηφιότητα

Όπως έγινε τώρα με την 76χρονοη συνταξιούχο από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου Γαλάτω Αλεξανδράκη, κάτοικο εδώ και χρόνια Αλεξανδρούπολης πήρε τώρα πανελλαδικά περισσότερους από 50.000 ψήφους και εκλέχθηκε. Τι συμβαίνει και πως εξηγούνται όλα αυτά; Όπως λένε οι συγχωριανοί της, όλα τα… κανονίζει η κόρη της Μαρία που είναι νοσοκόμα, εργαζόταν πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη και συνεργάζεται με την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπιυλο, ακόμα και τώρα που έχει μετακομίσει σε άλλη πόλη της βόρειας Ελλάδας. Από εκεί συνεχίζει την συνεργασία της διαδικτυακά. Αυτή έβαλε υποψήφια την 76χρονη μάνα της τόσο πέρυσι στην… Ανατολική Αττική όσο και τώρα. Επειδή μάλιστα το επίθετο είναι πρώτο στο ψηφοδέλτιο, όποιος δεν ήξερε τους υποψήφιους και γενικά ήθελε να ψηφίσει χθες το κόμμα του Βελόπουλου, την… σταύρωνε.

Το ότι δεν την γνώριζαν στον Έβρο, είναι ενδεικτικό πως πήρε μόνο 1.112 ψήφους από τους 8.224 του κόμματος της και πρώτος ήταν ο Μανώλης Φράγκος με 3.182. Σήμερα που οι δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ την έψαχναν, βρήκαν το κρεοπωλείο στην Αλεξανδρούπολη κλειστό και η ίδια με τον γιο της έλεγαν πως δεν πρόκειται να κάνουν κάποια δήλωση.

Είναι επίσης άγνωστο τι πρόκειται να συμβεί. Αν δηλαδή θα αναλάβει κανονικά τα καθήκοντα της ως δεύτερη Ευρωβουλευτής και έτσι ο Έβρος και η περιοχή του Διδυμοτείχου θα έχουν στο νέο Ευρωκοινοβούλιο δυο Ευρωβουλευτές, μια και εκλέχθηκε και η Πρόεδρος του κόμματος “Φωνή Λογικής” Αφροδίτη Λατινοπούλου που κατάγεται από τα Βρυσικά Διδυμοτείχου. Αυτή τουλάχιστον την ξέρουν όλοι, εμφανίζεται και κάνει περιοδείες. Η “αόρατη” 76χρονη συνταξιούχος κτηνοτρόφος του κόμματος Βελόπουλου που δεν εμφανίστηκε πουθενά και την ψήφισαν πάνω από 50.000 Έλληνες, δείχνει πως λειτουργεί το συγκεκριμένο κόμμα και ο Πρόεδρος του με το στενό επιτελείο του. Εδώ πηγαίνει το γνωστό “τι ψηφίζετε ρε Έλληνες”, αλλά θα αρχίσουν και πάλι τα… παπαγαλάκια του Παπαδάκη και του Βελόπουλου να μας βρίζουν. Αυτοί που μιλούν για ειλικρίνεια, καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρες πράξεις, αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά από τον Έβρο, ότι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό με τις μεθοδεύσεις τους.

Πηγές: evro-snews.gr και ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης