Τα προβλήματα που έχει να λύσει η χώρα, είναι αποτέλεσμα των πολιτικών των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα είπε σε συνέντευξή του το πρωί της Τετάρτης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η θέση του να μην είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας, σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, τόνισε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ότι «Δεν θα υποδείξω εγώ ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός» και εξήγησε πως «ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί θα πρέπει να είναι ευρείας αποδοχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Aυτός ο τόπος έχει προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και τα περισσότερα από αυτά είναι αποτέλεσμα των πολιτικών και των επιλογών που έκαναν Μητσοτάκης και Τσίπρας ως πρωθυπουργοί».

Συμπλήρωσε δε πως αν υπάρξει αστάθεια, αυτό που θα ευθύνεται είναι αυτός που «βάζει πάνω από όλα την καρέκλα του κι όχι το καλό του τόπου». Κατηγόρησε δε τον κ. Μητσοτάκη ότι παίζει παιχνίδια με την πρώτη Κυριακή των εκλογών πηγαίνοντας από τώρα σε δεύτερες εκλογές, κάτι που είναι αντισυνταγματικό.

«Είμαστε ένα κόμμα που έπαθε και έμαθε, ενώ οι αντίπαλοι μας είναι αμετανόητοι», τόνισε με έμφαση ο κ. Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για τον εκλογικό πήχη του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο από αυτό που είχε στις προηγούμενες εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά, «ισχυρά διψήφιο ποσοστό».

Aπαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει ο ίδιος, αν δεν καταφέρει το ΠΑΣΟΚ να έχει διψήφιο ποσοστό απάντησε: «Για εμένα ο στόχος μου είναι αυτό που βρήκα να το πάω παρακάτω. Αν δω ότι δεν τα έχω καταφέρει, προφανέστατα θα θέσω τον εαυτό μου σε οποιαδήποτε αξιολόγηση, όπως αξιολογούμαι εγώ, αξιολογούνται όλα τα στελέχη του κόμματος μας».

Επανερχόμενος στο θέμα του επόμενου πρωθυπουργού, διευκρίνισε ότι δεν θα τον υποδείξει αυτός, αλλά θα είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής.

 

Σε ερώτηση αν υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα με τον κ. Λοβέρδο, απάντησε ότι έχει ήδη τοποθετηθεί και παρατήρησε ότι, «όποιος δεν υπηρετεί τους συλλογικούς μας στόχους, απολογείται στα στελέχη της παράταξης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μερικά από τα βασικά σημεία των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ, στα οποία θα πρέπει να υπάρξει προγραμματική σύγκλιση σε περίπτωση συνεργασιών, όπως: καθολική προστασία της πρώτης κατοικίας, 120 δόσεις για όλους για χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ, με κούρεμα για τους συνεπείς, ενώ είπε «ναι» στον φράχτη στον Έβρο, με ταυτόχρονη αλλαγή της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Σχετικά με τις υποκλοπές είπε ότι «ο Μητσοτάκης και το σύστημα του Μαξίμου πρωταγωνίστησαν στις υποκλοπές, αλλά και γιατί αμέσως μετά έστησαν μηχανισμό συγκάλυψης των ευθυνών τους». Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ, για «εργαλειοποίηση της υπόθεσης».

Σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων με τη συμμετοχή του κ. Βαρουφάκη, απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με κόμματα που τις κρίσιμες στιγμές έσπρωχναν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας».

«Ο Μητσοτάκης δεν είναι φιλελεύθερος και ο Τσίπρας δεν είναι εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής Αριατεράς», τόνισε κ. Ανδρουλάκης και εμφανίστηκε υπέρ της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης