Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος και πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα αποχωρούν.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σε λίγες ώρες αναμένεται να ανακοινώσουν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος θα γίνει το Σαββατοκύριακο και σε αυτή τελικά θα συμμετάσχουν και τα μέλη της «Ομπρέλας» όπως αποφασίστηκε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα.

Σταθάκης: Κλείνω την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Κλείνω την πόρτα. Για μένα ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη πρόεδρο έχει τελειώσει. […] Ακυρώνεται η ενότητα, ακυρώνεται ο αριστερός χαρακτήρας» ξεκαθάρισε ο Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ξεκαθαρίζοντας ουσιαστικά πως αποχωρεί από το κόμμα. Ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν πρόκειται να παρευρεθεί ούτε ως παρατηρητής στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα που αποφασίστηκε στο τελευταίο συνέδριο δεν υπάρχει και δεν υπήρξε. «Αυτό το πρόγραμμα ουσιαστικά ξεχάστηκε τη μέρα που ψηφίστηκε. Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα του 2023 την αποδίδω σε όλες τις επιλογές που έγιναν από το 2019 έως το 2023» είπε και πρόσθεσε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας διασφάλιζε και την κυβερνησιμότητα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλο σημείο, δε, ανέφερε ότι το «τέλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι άδοξο». Ο πρώην υπουργός υποστήριξε αναφερόμενος στην ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη, ότι «είναι ομάδα αποτυχίας, δεν μπορεί να αποτελέσει κοινοβουλευτικό πυρήνα ενός κόμματος που θα αποκτήσει εξουσία».

Oλόκληρη η συνέντευξη Σταθάκη:

Κασσελάκης: «Δε θα κάνουμε πίσω»

«Κοινός στόχος να πάμε μπροστά την κοινωνία, την πατρίδα μας. Δε θα κάνουμε πίσω. Ο καθένας θα αναμετρηθεί με την ιστορία του», είναι το μήνυμα προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έστειλε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή ο Στέφανος Κασσελάκης μια ημέρα πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημείωσε ότι ο αριστερός προοδευτικός κόσμος έχει πολλά χιλιόμετρα να τρέξει, υπογραμμίζοντας ότι «χάσαμε 600.000 πολίτες στην κάλπη και αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον κερδίσουμε». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένα κόμμα με κοινωνικό πρόσημο και «είναι στάση ζωής να παλεύουμε για τους εργαζόμενους, τα δικαιώματα των οποίων εξαϋλώνονται και στη συνέχεια έρχονται και οι υπουργοί και λαϊκίζουν», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Θα προχωρήσουμε. Να μη μας υποτιμούν. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στο κόμμα με λύσεις με πολιτικές με την ανάδειξη του έργου της ομάδας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης