Σε εμφανή αμηχανία και ως θεσμικός εργολάβος της γενικότερης αντεπίθεσης που επιχειρεί το πολιτικό κατεστημένο για να θολώσει τα νερά μετά την αποκάλυψη περί του βουλευτή με το εκατομμύριο στο εξωτερικό, ο Θόδωρος Πάγκαλος μεγαλούργησε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕGA για… «τουλάχιστον πέντε δημοσιογράφους που εκβιάζουν επιχειρηματίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ήδη από την Παρασκευή οι πολιτικοί και διοικητικοί κύκλοι που ελέγχουν την πληροφόρηση και τους υπόγειους διαδρόμους του θεσμικού υποκόσμου, με επικεφαλής (πάντα) τον μηχανισμό του Υπουργείου Οικονομικών, άρχισαν να κάνουν λόγο για πληθώρα πολιτικών που έχουν εξαγάγει χρηματικά ποσά άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.

Επειδή ο κατάλογος είναι μακρύς, κατά τον αρμόδιο υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, τα συγκεκριμένα αρχεία ερευνώνται από το Σ.Δ.Ο.Ε. και το πόρισμα επρόκειτο να παραδοθεί στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο ωστόσο και η αρμόδια επιτροπή ελέγχου των Πόθεν Έσχες των βουλευτών θα ανέμενε και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου την παράδοση του επίμαχου ντοκουμέντου.

Η εξέλιξη της οπερέτας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι από το μεσημέρι της Παρασκευής, σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, παρατηρούσαν πως η κοινωνία βρίσκεται ενώπιον ενός απροκάλυπτα γελοίου σεναρίου, διά του οποίου η πολιτική ελίτ των δύο κομμάτων εξουσίας και του ΛΑ.Ο.Σ. επιχειρούν να θολώσουν διά του αποπροσανατολισμού την υπόθεση με τον βουλευτή – φάντασμα, ρίχνοντας στην αρένα των αποκαλύψεων και άλλα ονόματα πολιτικών, προκειμένου να ενισχυθεί η σύγχυση και να αποφευχθεί η προσωποποίηση ευθυνών.

Ο ανεμιστήρας, ο Πάγκαλος και το μελάνι της σουπιάς

Ο βετεράνος στην πολιτική διαχείριση κρίσεων Θόδωρος Πάγκαλος, εν είδει αντιπερισπασμού, παρενέβη το πρωί του Σαββάτου αποκαλύπτοντας με αόριστες αναφορές πως γνωρίζει πέντε τουλάχιστον δημοσιογράφους εκβιαστές. Του ζητήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα, αλλά αρνήθηκε με το γνωστό επιχείρημα της «μη περάτωσης ενδελεχούς ερεύνης».

Είναι προφανές πως είτε ο κ. Πάγκαλος γνωρίζει ονόματα, αλλά δεν τα δημοσιοποιεί, διότι ως γνωστόν κόραξ κοράκου μάτι δεν βγάζει, είτε απλώς με τη μέθοδο της εργολαβίας επιχείρησε για ακόμη μία φορά να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, προκειμένου να βγει από το κάδρο ο περιώνυμος πλέον βουλευτής με το εκατομμύριο στο εξωτερικό.

Είναι επίσης προφανές πως στη δημοσιογραφική λεγόμενη οικογένεια, όπου οι οικογενειακοί δεσμοί βεβαίως είναι ανύπαρκτοι, αλλά οι συντεχνιακοί δεσμοί είναι απολύτως υπαρκτοί, υφίστανται είδη όλων των κατηγοριών που ευδοκιμούν εντός του θερμοκηπίου των Μ.Μ.Ε.. Γιατί όχι λοιπόν και αυτό των… εκβιαστών!

Αν λοιπόν, έστω και θεωρητικά ο κ. Πάγκαλος διαθέτει ονόματα εκβιαστών δημοσιογράφων, τότε καλείται να τα καταθέσει άμεσα, στη Βουλή, στη Δικαιοσύνη, στο Σ.Δ.Ο.Ε. και στη δημόσια χλεύη. Αν δεν το πράξει, τότε για πολλοστή φορά θα κατηγορηθεί ως «θεσμική σουπιά» και εξειδικευμένος στην τέχνη της κοινής συκοφαντίας διά της μεθόδου του ανεμιστήρα και της… μελάνης. Ακόμη χειρότερα, θα κατηγορηθεί ότι ενεργεί ως «θεσμικό πλυντήριο», προκειμένου να καλύψει τις ανομίες του πολιτικού συστήματος, αυτήν τη φορά αποκρύπτοντας το δένδρο (δηλαδή τον ή τη βουλευτή και ορισμένους άλλους προφανώς) προβάλλοντας το δάσος (το σύνολο των πολιτικών και το πολιτικό σύστημα συλλήβδην, όπου τα ίχνη χάνονται και οι ατομικές ευθύνες εξαφανίζονται).

Ως προς την ΕΣΗΕΑ τώρα, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν. Μετά την πλήρη αποτυχία της ως προς τη δημοσίευση των καταλόγων των εργαζομένων (;) δημοσιογράφων δημοσία δαπάνη σε διάφορες ενίοτε και πολλαπλές θέσεις δημοσίου χαρακτήρα, ας απαιτήσει τώρα τουλάχιστον τη δημοσιοποίηση των πέντε ονομάτων στα οποία αναφέρεται ο κ. Πάγκαλος, εάν και εφόσον οι ισχυρισμοί του πληθωρικού αντιπροέδρου είναι αληθείς. Ακόμη καλύτερα. Αν η ΕΣΗΕΑ διαθέτει τις δικές της πληροφορίες περί «εκβιαστών δημοσιογράφων», τότε ας πράξει τα δέοντα. Σε αντίθετη περίπτωση, ας διαψεύσει θεσμικά τον κ. Πάγκαλο και ας τον παραδώσει στη Δικαιοσύνη και δημόσια χλεύη επίσης.

Σε μία εποχή όπου η μισή δημοσιογραφική κοινότητα της χώρας παραπαίει μεταξύ ανεργίας και απόλυτης φτώχειας, δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για ισχυρισμούς ούτε και για μισόλογα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης