Της Άντζελας Πεΐτση

Με το βλέμμα στραμμένο στην εκλογική αναμέτρηση των φοιτητικών εκλογών στις 24 Μαΐου 2017, σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κινείται η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, σε σχετική ανακοίνωσή της, τονίζει: «Κάθε εκλογική αναμέτρηση απαιτεί από τους συμμετέχοντες να δώσουν το στίγμα τους για την επόμενη μέρα από τις κάλπες. Είναι δημοκρατική υποχρέωση των υποψηφίων να ενημερώνουν τους εκλογείς για το πώς σκοπεύουν να χειριστούν την εξουσιοδότηση να τους αντιπροσωπεύουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και υπογραμμίζει: «Πιστή σε αυτό της το καθήκον, η ΔΑΠ–ΝΔΦΚ και φέτος θα ανακοινώσει τις προτεραιότητες που θα θέσει εν όψει των Φοιτητικών και Σπουδαστικών εκλογών της 24ης Μαΐου 2017. Έχοντας πλέον συμπληρώσει τρεις δεκαετίες αδιάλειπτης κυριαρχίας στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, αλλά ταυτόχρονα συναισθανόμενοι τις ανάγκες των πολιτών αλλά και της ακαδημαϊκής κοινότητας για βαθιές τομές στο χώρο της Παιδείας, τολμάμε να θέτουμε στην κρίση των συμφοιτητών μας το πρόγραμμά μας για ένα σύγχρονο Πανεπιστήμιο».

Ασκώντας αυστηρή κριτική προς την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην εποχή που οι ιδεοληψίες των καταληψιών γυρίζουν την πατρίδα μας δεκαετίες πίσω, για εμάς, τους εκπροσώπους της φιλελεύθερης ιδεολογίας και της δημοκρατίας στο χώρο της Παιδείας, το διακύβευμα των φετινών Φοιτητικών και Σπουδαστικών εκλογών συνοψίζεται στο τρίπτυχο «μεταρρυθμίσεις – συμμετοχή – ασφάλεια».

»Επιλέγουμε να συγκρουστούμε με όσα κρατάνε τα Ιδρύματα δέσμια του παρελθόντος, έχουμε το θάρρος της αυτοκριτικής και την ευθύνη μιας ολοκληρωμένης πρότασης εκσυγχρονισμού και ανανέωσης για να δώσουμε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τη δυνατότητα να κινηθεί δυναμικά προς το μέλλον», ξεκαθαρίζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και καταλήγοντας, η γαλάζια φοιτητική παράταξη στέλνει το δικό της μήνυμα προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό: «Στις 24 Μαΐου ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα λάβουν ένα ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας από το σύνολο των φοιτητών. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι παρούσα για άλλη μια μεγάλη νίκη των ιδεών της».

Δείτε το σχετικό υλικό της γαλάζιας φοιτητικής παράταξης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης