Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης η πληροφορία πως απομακρύνθηκαν από το Μαξίμου και την κυβέρνηση οι Γιάννης Μπρατάκος  ( Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ) και Σταύρος Παπασταύρου (Υπουργός Επικρατείας).

Πρόκειται για τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι πριν από λίγα 24ωρα και μετά την δημοσιογραφική αποκάλυψη από την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» για κοπτοραπτική και μονταζιέρα στην υπόθεση των Τεμπών, επισκέφθηκαν τον εκδότη και ιδιοκτήτη της Alter Ego, Βαγγέλη Μαρινάκη, υποτίθεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της επίσκεψης αυτής – κατά το ρεπορτάζ – ήταν να πιστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να μην χτυπά καίρια και με στρατηγικές επιλογές το σύστημα Μητσοτάκη.

Παρά την πρωτοβουλία αυτή, το εκδοτικό σύστημα Μαρινάκη συνέχισε στην ίδια λογική και τα επόμενα 24ωρα.

Την ώρα που εξελισσόταν στη Βουλή μια κομβική συζήτηση για το θέμα των Τεμπών που αφορούσε στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, οι δύο συνεργάτες του Πρωθυπουργού απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση δίνοντας μια νέα διάσταση στην υπό εξέλιξη πολιτική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κανείς δεν ανέμενε μια τέτοια εξέλιξη, ιδιαίτερα σε μία στιγμή που η κυβένρηση βάλεται από το σύνολο της αντιπολίτευσης και που η κοινωνία ζητά άμεσες εξηγήσεις για το έγκλημα των Τεμπών καθώς και για τις πληροφορίες πεί συγκάλυψης ευθυνών των προσώπων που εμπλέκονται σε αυτό το έγκλημα.

Η απομάκρυνση των δύο κυβερνητικών στελεχών, σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση θα υπάρξει κάποιος ανασχηματισμός εντός των επομένων 24  ωρών.

Ωστόσο καλά πληροφορημένοι κύκλοι της αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να «θυσιάσει» προσωπικούς του συνεργάτες και δικές του επιλογές.

Η πρώτη φορά ήτανε με τις υποκλοπές όπου «θυσίασε» τον εξ’ απορρήτων ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη, αλλά και την ηγεσία της ΕΥΠ που ο ίδιος είχε επιλέξει, ενώ τώρα η «θυσία» αφορά ανώτατα στελέχη του βασικού μηχανισμού του Μαξίμου.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν πως οι Παπασταύρου και Μπρατάκος απομακρύνθηκαν διότι «συμμετείχαν σε μια κοινωνική εκδήλωση η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση».

Η διατύπωση και μόνο αυτής της επεξήγησης φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο αιφνιδίως βρέθηκε σε αδιέξοδο ο μηχανισμός του Μαξίμου. Διότι ούτε για κοινωνική εκδήλωση πρόκειται, αφού μιλάμε για προσωπική επίσκεψη των δύο στελεχών στην κατοικία του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, και δεύτερον, από το ρεπορτάζ διαφαίνεται πως το Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός είχαν πλήρη γνώση του λόγου για τον οποίο τα δύο αυτά στελέχη θα πραγματοποιούσαν αυτή την πολιτική επαφή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης