ΠΑΣΟΚ-ΚINAΛ - 3ο Συνέδριο: Θεματική συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, 19:48
ΠΑΣΟΚ-ΚINAΛ - 3ο Συνέδριο: Θεματική συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης

Κεντρικό θέμα συζήτησης, το Ταμείο Ανάκαμψης, στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που πραγματοποιήθηκε με παρουσία του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη και ομιλητές τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη και τον ομότιμο καθηγητή Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Γιάννη Καλογήρου.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης επισήμανε, ότι το Ταμείο Ανάκαμψης είναι «ένα εργαλείο διαρθρωτικό που είναι αναγκαίο να υπάρχει μόνιμα, με στόχο να υποβοηθήσει τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό και να κάνει τις οικονομίες πιο ανθεκτικές, πιο δυναμικές».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη διαφορετική στόχευση που του αποδίδουν οι σοσιαλδημοκράτες: «Εμείς οι σοσιαλιστές σοσιαλδημοκράτες για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτή τη μάχη θα πρέπει να διασφαλίσουμε την επιτυχία του συγκεκριμένου ταμείου ως προς τις στοχεύσεις που θέτει.

Δηλαδή ως προς την επιτάχυνση του πράσινου και ψηφιακού μετασχηματισμού, ως προς την δίκαιη μετάβαση.

Εάν αυτά διασφαλιστούν, την επόμενη φορά που θα καθίσουμε στο τραπέζι με τους φειδωλούς της Ευρώπης, θα τους επισημάνουμε, ότι αποδείχτηκε πως τελικά αυτό το εργαλείο δούλεψε και προστάτεψε τις οικονομίες, ενώ παράλληλα έκανε τις οικονομίες πιο ανθεκτικές.

Ο ρόλος της παρέμβασης από πλευρά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είναι να διασφαλίσουμε, ότι αυτοί οι πόροι πραγματικά θα πάνε εκεί, που θα έχουν το σημαντικότερο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλογήρου αναφερόμενος στην απορρόφηση των πόρων, υπογράμμισε πως «είναι κρίμα να υπάρχουν λεφτά και να μην μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε», ενώ επισήμανε τη σπουδαιότητα της αναδιοργάνωσης της παραγωγής και της οικονομίας γενικότερα.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, 19:48