Θ. Φωτίου: Στους 300.000 οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 11:37
Θ. Φωτίου: Στους 300.000 οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
Εντυπωσιακά χαρακτήρισε τα νούμερα των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (KEA), Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», καθώς οι ωφελούμενοι άγγιξαν τους 300.000.

Η κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι το σύστημα δεν κλείνει στις 28 Φεβρουαρίου, παρά μόνο για λίγες ημέρες, ώστε να ολοκληρωθεί η διασταύρωση των στοιχείων των πολιτών που έχουν αιτηθεί το ΚΕΑ.

«Το σύστημα λειτουργεί και δεν θα ξανακλείσει ποτέ» ξεκαθάρισε. Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο έλεγχος, τόνισε: «Το σύστημα είναι απολύτως αξιόπιστο, με το που θα εισαχθούν τα στοιχεία και εφόσον γίνει ο έλεγχος του τελευταίου εξαμήνου, υπάρχει ενημέρωση για το αν ο αιτών είναι δικαιούχος του ΚΕΑ και το πόσα χρήματα θα πιστωθούν στον λογαριασμό του».

Η κα Φωτίου πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο σύστημα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν εξετάζεται η φορολογική δήλωση του αιτούντος, αλλά αυστηρά οι τελευταίοι έξι μήνες».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017, 11:48