Την εκτίμησή του ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία θα χάσει η Ευρώπη και όχι η Ελλάδα που έχει ήδη καταστραφεί, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Όπως υποστήριξε, με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου η κυβέρνηση έχει κάνει τους αναγκαίους συμβιβασμούς. Οι εταίροι, όμως, παραβίασαν κατάφωρα τη συμφωνία καθώς προχωρούν εδώ και δύο μήνες σε συνεχείς μονομερείς ενέργειες, αφού δεν εκταμιεύουν τα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι αισιόδοξος ότι η Ευρώπη, παρά την προπαγάνδα που κάνει αυτές τις ημέρες, στο τέλος θα έρθει σε μια συμφωνία, γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν κορώνα-γράμματα τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν υπάρξει υποτροπή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης σε οκτώ χρόνια μετά την εκδήλωσή της, αυτό θα είναι καταστροφικό για την παγκόσμια οικονομία και όχι για την Ελλάδα, που ούτως ή άλλως έχει καταστραφεί.

Παράλληλα, σχολιάζοντας το σενάριο επιστροφής στη δραχμή σημείωσε ότι η Ελλάδα υπήρχε και πριν το ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τις «παραχωρήσεις» της κυβέρνησης, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία ο κ. Πετράκος τόνισε ότι «πρέπει να πληρώσουν αυτοί, οι οποίοι δεν πλήρωναν όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι η πρωταρχική μεταρρύθμισή μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης