«Το ζήτημα για τον κόσμο είναι το εξής: ή με την Λαική Ενότητα ή με αυτούς που ψήφισαν και εφάρμοσαν τα τέσσερα μνημόνια».

Πρόκειται για τοποθέτηση του μέλους του πολιτικού συμβουλίου της Λαικής Ενότητας, Θανάση Πετράκου, απ’ την Τρίπολη και απ’ τις εργασίες της συνέλευσης, του εν λόγω κομματικού σχηματισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Πετράκος, αποκάλυψε, ότι σύντομα, θα αναληφθούν απ’ τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, σοβαρές πρωτοβουλίες για τον σχηματισμό μεγάλου αντιμνημονιακού, ριζοσπαστικού μετώπου, ενώ γνωστοποίησε, ότι στις 13 του μήνα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα είναι στη ΔΕΘ.

Κατά τα’ λα, ο Θανάσης Πετράκος, δήλωσε, ότι, έχει ήδη ξεκινήσει η πολλαπλή προεκλογική περίοδος και χαρακτήρισε ψέμα το αφήγημα της κυβέρνησης, για έξοδο απ’ το μνημόνιο.
«Έχουμε εισέλθει ήδη στο 4ο μνημόνιο. Η εποπτεία συνεχίζεται, οι δανειστές είναι εδώ, η οικονομική πολιτική έχει ήδη προαποφασιστεί», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Πετράκος.

Συγχρόνως, επιχειρηματολόγησε, αναφέροντας και αριθμούς: «Το 2009 το χρέος ήταν στο 127%, τώρα είναι στο 186 %, 344 δις. Ο λαός πλήρωσε 336 δις όλα αυτά τα χρόνια σε χρεολύσια και δόσεις χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν βγαίνουμε από καμία εποπτεία, αφού θα μας ελέγχουν μέχρι να ξεπληρώσουμε το 75% των δανείων, μέχρι το 2060 δηλαδή. Υπάρχει, όμως, και το ιδιωτικό χρέος που είναι στο 130% του ΑΕΠ. Και μην ξεχνάμε, ότι, ο ΟΟΣΑ, μας υπενθύμισε ότι, το 2016 και το 2017, η Ελλάδα ήταν η πρωταθλήτρια των φόρων και ειδικά των έμμεσων φόρων. Τέλος, το 35% των εργαζομένων ζει κάτω απ’ το όριο της φτώχειας, ενώ κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας».

Ο εκπρόσωπος της ΛΑΕ, υπενθύμισε τις ακτιβιστικές δράσεις της ΛΑΕ (ΕΝΦΙΑ, πλειστηριασμοί, δημόσια περιουσία κλπ) και επανέλαβε, ότι η μόνη λύση για να ξεφύγει ο ελληνικός λαός απ’ την αιώνια λιτότητα, είναι η έξοδος απ’ την νομισματική ένωση, η διαγραφή του χρέους και η ανάπτυξη της χώρας μέσω ενός άλλου σχεδίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης