Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Παρασκευή οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας και της Τουρκίας σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την Πέμπτη στον Έβρο και κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά τουλάχιστον δύο φορές με τον Χουλουσί Ακάρ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος επιτελάρχης φέρεται να δεσμεύτηκε στον Έλληνα ομόλογό του πως θα κάνει ό,τι μπορεί έτσι ώστε οι δύο στρατιωτικοί να επιστρέψουν στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό.

Σημειώνεται πως καθώς παρήλθε το Αυτόφωρο και δεν τους αποδόθηκε τελικώς κατηγορία για απόπειρα κατασκοπείας, παρά μόνο εκείνη για «παραβίαση πρώτου βαθμού απαγορευμένης στρατιωτικής περιοχής» εκφράζονται ελπίδες πως οι στρατιωτικοί θα επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα, εκτός κι αν υπάρξει κάποια εμπλοκή. 

«Η σύλληψη των δύο στρατιωτικών έγινε χωρίς βία, ενώ τους επετράπη να τηλεφωνήσουν από τα κινητά τους στις μονάδες τους» ανέφεραν πηγές του ελληνικού Πενταγώνου. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο Έλληνες, όπως έχει γίνει γνωστό, κρατούνται στις κλειστές φυλακές Ανδριανούπολης, καθώς δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και δεν μπορούν να κρατηθούν σε δικό τους χώρο – διαφορετικά, θα είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Διαβάστε επίσης: Κλιμακώνουν οι Τούρκοι με τη δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης