«Η μορφή του χρήματος δεν θα είναι το κίνητρό μας. Αν μας συμφέρει, θα παραμείνουμε στο ευρώ. Αν δεν μας συμφέρει, δεν θα παραμείνουμε», δήλωσε την Τρίτη ο Μανώλης Γλέζος.

Για την υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς δήλωσε ότι «δεν θα μπορούσε να απέχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλω να μεταφέρω στην Ευρωβουλή όχι το πείραμα που λένε μερικοί ότι γίνεται στην Ελλάδα, αλλά το ξεκίνημα που κάνει για να αποκτήσουμε μια Ευρώπη των λαών και της πραγματικής δημοκρατίας, των πολιτών και όχι μια Ευρώπη του κεφαλαίου, του χρήματος και των συμφερόντων» δήλωσε.

Απαντώντας δε στην κριτική ότι δεν θα μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του στο Στρασβούργο, εξήγησε: «Επειδή μου απαγορεύουν να ταξιδεύω με αεροπλάνο, έχω αποφασίσει να πηγαίνω με καράβι Ανκόνα ή Βενετία, με σιδηρόδρομο ή αυτοκίνητο μετά και θα εγκατασταθώ μόνιμα εκεί».

Ακόμα, ο Μανώλης Γλέζος δήλωσε ότι εμπιστεύεται τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτηση για την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από το πρώτο ντιμπέιτ και στην παρατήρηση ότι πρόκειται για λάθος κίνηση, ο κ. Γλέζος απάντηση «Πρώτη φορά παίρνω είδηση το γεγονός [ότι μιλάνε για λάθος κίνηση Τσίπρα]. Δεν το ξέρω και όταν δεν έχω όλα τα στοιχεία, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εχω κάποια εμπιστοσύνη στον Αλέξη. Πολλοί με κακολογούν γι’ αυτό και μου λένε ότι του δίνεις μεγάλη εμπιστοσύνη. Ναι του έχω εμπιστοσύνη. Είναι ένας νέος άνθρωπος και εγώ, χωρίς να είναι περιαυτολογία αυτό, είχα χρηματίσει σε πιο υπεύθυνες θέσεις. Του δίνω την εμπιστοσύνη μου, όταν βλέπω ότι ακολουθούν ένα σωστό δρόμο».

Για το ευρώ και την ευρωζώνη, τέλος, ο Μανώλης Γλέζος είπε μιλώντας στον Βήμα 99,5: «Έχουν γεννηθεί πολλά θέματα γύρω από το πρόβλημα αυτό και υπάρχουν και πολλές σκέψεις. Αλλά ας μου επιτραπεί να το εμβαθύνουμε: το χρήμα θα εξετάσουμε ή τη μορφή του χρήματος; Ο ρόλος του χρήματος έχει τη σημασία και αυτό πρέπει να δούμε, όχι τη μορφή του χρήματος. Η μορφή του χρήματος δεν θα είναι το κίνητρό μας. Θα τη βρούμε. Αν μας συμφέρει, θα παραμείνουμε. Αν δεν μας συμφέρει, δεν θα παραμείνουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης