Θέμα αλλαγής διαδικασίας εκλογής προέδρου εγείρει ο Μεϊμαράκης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, 23:48
Θέμα αλλαγής διαδικασίας εκλογής προέδρου εγείρει ο Μεϊμαράκης
«Ως πρόεδρος έχω όλες τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το καταστατικό» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση και πρόσθεσε ότι ο όρος «μεταβατικός» έχει να κάνει μόνο με τον χρόνο παραμονής του.

Είπε ότι η ΝΔ θα ακολουθήσει τον μεσαίο δρόμο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, σημείωσε ότι όσο θα διαρκεί η μεταβατικότητα δεν μπορεί η ΝΔ να μην λειτουργεί και προανήγγειλε διαδικασίες προσδιορισμού της ταυτότητας αλλά και κομματικής ανασυγκρότησης. «Δεν διεκδίκησα ποτέ το περιβραχιόνιο, μου άρεσε πάντα να είμαι η ψυχή της παράταξης, γι αυτό και υπηρέτησα την παράταξη με τον οποιονδήποτε αρχηγό» ανέφερε.

Δήλωσε ότι είχε διαφωνήσει με την εκλογή ηγεσίας από τον κάθε περαστικό που θα έδινε τα δύο ευρώ. Δεν πιστεύω σε ανοικτές διαδικασίες σε αυτά τα θέματα, είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε ότι η κομματική βάση θα έπρεπε να εκλέγει την ηγεσία.

Για τη συμφωνία με τους εταίρους ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ότι τα μέτρα που έρχονται είναι υφεσιακά και πως η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει πως υπάρχουν όρια στις αντοχές κάποιων κοινωνικών ομάδων και υπογράμμισε ότι το μνημόνιο δεν είναι ούτε δεξιό ούτε αριστερό.

Ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα με την παρουσία του ότι δεν υπάρχει αντιδικία με τη δημόσια τηλεόραση και πρόσθεσε ότι στηρίζει την πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών.

Τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών και υποστήριξε ότι δεν έχει διαπιστωθεί απώλεια της δεδηλωμένης.

«Στη συνολική διακυβέρνηση διαφωνούμε, ψηφίζουμε τα μέτρα για να σταθούμε στην Ευρώπη» ανέφερε, εξηγώντας τη στάση της ΝΔ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι επί κυβερνήσεως Σαμαρά η συμφωνία δεν έκλεισε γιατί δεν το ήθελε η τρόικα, η οποία συνέχεια ανέβαζε τις απαιτήσεις της επειδή υπήρχαν μπροστά εκλογές, ευνοώντας έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην αντιπολίτευση.

Αντίθετα, υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας δεν θέλησε να κλείσει την συμφωνία που του έδωσαν. Είπε πάντως ότι κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης «εγώ ήμουν αλληλέγγυος με τον πρωθυπουργό και δεν μου άρεσε που οι Ευρωπαίοι του φέρονταν άσχημα».

Σημείωσε ότι στο τέλος είχε να επιλέξει ανάμεσα στην κακή συμφωνία και σε καμία συμφωνία, η καμία συμφωνία θα ήταν απόλυτη καταστροφή.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, 23:48