«Μπορεί οι ΑΝΕΛ να καταψήφισαν την πρόταση μομφής, δεσμεύονται όμως η συμφωνία να μην ψηφιστεί σε περίπτωση που έρθει στην ελληνική Βουλή» ανέφερε το πρωί της Τετάρτης σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης, τονίζοντας ότι τίθεται θέμα δεδηλωμένης.

«Αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, δεν θα τη δώσουμε» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Έγιναν κάποιες συζητήσεις και μπήκαν όλα στη ζυγαριά» στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, ανέφερε ο κος Σγουρίδης, ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ είχε οικονομικά ανταλλάγματα για τη χώρα.
Το θέμα συζητήθηκε «σε πηγαδάκι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, χωρίς τον πρόεδρο κι άλλους βουλευτές, αλλά δεν ετέθη στη συνεδρίαση», σημείωσε αρχικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ στη συνέχεια ανέφερε «ότι ειπώθηκαν και αυτά». Διέψευσε, ωστόσο, ότι συζητήθηκε πρόταση μομφής κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.
Για τις διαμαρτυρίες του κόσμου και τις αποδοκιμασίες εις βάρος υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ο κ. Σγουρίδης υπογράμμισε: «Η λέξη Μακεδονία έχει βαρύ συναισθηματικό φορτίο και αυτό το φορτίο ουσιαστικά διχάζει. Τις αποδοκιμασίες δεν μπορείς να τις αποτρέψεις, αλλά θα πρέπει να είναι σε κόσμιο κλίμα. Εγώ δεν θεωρώ ότι μπορείς να σταματήσεις τη διαμαρτυρία του κόσμου. Αδίκως ωστόσο διαμαρτύρεται ο κόσμος κατά των ΑΝΕΛ. Υπερασπιστήκαμε το όνομα και εμείς θα την καταψηφίσουμε όταν έρθει στη Βουλή».
«Εμείς ζητήσαμε δημοψήφισμα, δεν μπορέσαμε να το προκαλέσουμε. Ζητήσαμε αυξημένη πλειοψηφία, δεν τα καταφέραμε. Εμείς αποδεικνύουμε με τη στάση μας ότι είμαστε υπεύθυνοι» πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης