Θεοδωράκης: «Να επιταχύνει τη συμφωνία η κυβέρνηση»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 22:08
Θεοδωράκης:  «Να επιταχύνει τη συμφωνία η κυβέρνηση»
Να επιταχύνει τη συμφωνία με τους δανειστές καλεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, τονίζοντας ότι πρέπει να παραμερίσει ο πρωθυπουργός τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να ενημερώσει τη Βουλή, τα κόμματα και τον ελληνικό λαό για τις τελικές θέσεις της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, από την Καστοριά, δήλωσε ότι πρέπει «να αρνηθούμε τη λιτότητα και τα λάθη του παρελθόντος και να ξεκαθαρίσουμε για τι πολεμάμε.

«Αν σκιαμαχούμε ή αν πολεμάμε, αν κάνουμε δημόσιες σχέσεις ή αν αληθινά αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα του τόπου μας. Εμείς έχουμε πει ότι συμπαραστεκόμαστε στην κυβέρνηση για μία διαπραγμάτευση για μία πιο δίκαιη Ευρώπη, για μία ανάπτυξη η οποία έχει υποχρεωτικό δρόμο την ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να αρνηθούμε τη λιτότητα, πρέπει να αρνηθούμε τα λάθη του παρελθόντος και με σίγουρα βήματα να προχωρήσουμε έναν ευρωπαϊκό δρόμο», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.
 
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού, όταν ρωτήθηκε για την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του η Χρυσή Αυγή σχετικά με τις θέσεις του κόμματός του για τη Θράκη, απάντησε ότι «δεν είναι έκπληξη, αλλά αντιθέτως αποτελεί τίτλο τιμής η επίθεση της Χρυσής Αυγής» και κάλεσε τις προοδευτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου «να μη δειλιάζουν και να πάρουν θέση στα όσα εμφυλιοπολεμικά σχεδιάζουν κάποιοι στη Θράκη».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 22:10