Θεοδωράκης: Δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015, 10:22
Θεοδωράκης: Δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

«Το Ποτάμι δεν είναι κόμμα του παρασκηνίου. Ό,τι έχει να πει το λέει δημοσίως. Δημοσίως λοιπόν λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.
Ερωτηθείς σχετικά με τα περί «συναίνεσης» σημειώνει: «Η παρέα του Μαξίμου ενισχύει το κομματικό κράτος, θωπεύει τις συντεχνίες και παζαρεύει με τα συμφέροντα ή δημιουργεί δικά της. Και σε όλα φλέγοντα ζητήματα, προσφυγικό, ασφάλεια, παιδεία κυβερνούν με την ανεμελιά του διαδηλωτή. Πώς να υπάρξει λοιπόν συναίνεση;».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντά: «Νομίζω ότι έχουν μαζευτεί πολλοί στο χώρο της κεντροαριστεράς. Και ο κ. Τσίπρας κεντροαριστερός δηλώνει πλέον. Εμείς λοιπόν δεν διαγκωνιζόμαστε για έναν τίτλο που μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα. Το Ποτάμι είναι η νέα προοδευτική δύναμη της χώρας».

Αναφερόμενος τέλος στην εκδήλωση για τον εκλογικό νόμο που διοργανώνει το Ποτάμι την Τρίτη στο Ζάππειο με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει: «Αυτός είναι ο διάλογος που θέλει το Ποτάμι. Εμείς επεξεργαστήκαμε μια λύση, μιλήσαμε με συνταγματολόγους, με παλιούς πολιτικούς, με ερευνητές και προτείνουμε το εκλογικό σύστημα με τις δύο κάλπες. Όχι γενικώς και αορίστως ελάτε να συζητήσουμε για ένα νέο εκλογικό σύστημα, αλλά παίρνουμε το ρίσκο μιας συγκεκριμένης πρότασης. Εάν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία έχουν το θάρρος να κατεβάσουν μια συγκεκριμένη πρόταση, για οποιαδήποτε θέμα, το Ποτάμι θα είναι εκεί να πει την άποψή του».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015, 10:24