«Θέλουμε μια καθαρή εκλογική μάχη που θα βγάλει σε τρεις, τέσσερις μήνες έναν καινούριο αρχηγό όλου του μεσαίου χώρου χωρίς καμαρίλα, χωρίς παρασκηνιακές συμφωνίες, χωρίς διαπραγματεύσεις μεταξύ επιφανών στελεχών των κομμάτων, γιατί ο κόσμος του κέντρου είναι πολύ περισσότερος από τον κόσμο που είναι στο ΠΑΣΟΚ ή στο Ποτάμι» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μετά από συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εγχείρημα της ενιαίας Κεντροαριστεράς.

«Εμείς λέμε, “είμαστε εδώ”. Εάν πραγματικά θέλουν, και όσοι θέλουν να διεκδικήσουν από τον λαό, από την κοινωνία, την αρχηγία αυτού του χώρου, εμείς δηλώνουμε παρόντες. Φοβάμαι ότι κάποιοι μπήκαν σε αυτόν τον διάλογο για να φύγουν. Η συμπεριφορά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ μαρτυρά ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι κυρίως το κόμμα τους, οι θέσεις που ήδη έχουν και τα ποσοστά που ήδη έχουν. Εμείς μιλάμε για κάτι πολύ μεγαλύτερο και γι’ αυτό το πολύ μεγαλύτερο είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε ακόμα και το καινούριο μας κόμμα. Αρκεί όμως να έρθουν όλοι, και κυρίως όλοι αυτοί οι πολίτες που είναι κεντρώοι, φιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες και αυτή τη στιγμή νιώθουν άστεγοι. Και αυτοί δεν θα έρθουν σε ένα συνασπισμό κομμάτων, όπως κάποιοι θέλουν, θα έρθουν μόνο αν γεννηθεί κάτι καινούριο» σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επ΄ αυτού, ο κ. Τζιτζικώστας σχολίασε, απευθυνόμενος στον κ. Θεοδωράκη: «αν κάνεις τις εκλογές αυτές, αν τις κάνετε τελικά και συμφωνήσετε, φρόντισε τουλάχιστον να μην την πάθεις σαν και εμένα, να σου “τη στήσουν”, να σου αναβάλουν τις εκλογές».

Εξάλλου, ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε, ότι συζήτησε με τον περιφερειάρχη ένα πολύ σοβαρότερο εγχείρημα, που όπως είπε, «είναι η συμμαχία των δυνάμεων που δουλεύουν για να σώσουμε τη χώρα. Γιατί αυτό είναι ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά όλους τους πολίτες χωρίς καμία εξαίρεση».

Ο επικεφαλής του “Ποταμιού” επισήμανε, ότι στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται πολύ σημαντικό έργο, τονίζοντας, ότι υποστηρίζει μαζί με τον κ. Τζιτζικώστα την άποψη ότι «η Ελλάδα θα αναστηθεί αν γίνει δουλειά στις περιφέρειες και τους δήμους» και υπογράμμισε, ότι θα πρέπει να είναι οδηγός δράσης σε όλη την Ελλάδα το γεγονός, ότι, η Κεντρική Μακεδονία έχει κατορθώσει να απορροφήσει όλα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ προς όφελος των πολλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το μεταναστευτικό, είπε, ότι «οι άνθρωποι στη Μακεδονία έχουν κάνει με το παραπάνω το καθήκον τους από τη μια μεριά της Μακεδονίας μέχρι την άλλη» και πρόσθεσε, ότι όλη η Ελλάδα θα πρέπει να συνεισφέρει αντίστοιχα. Σημείωσε, τέλος, ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνεχής δράση και των περιφερειακών αρχών σε ζητήματα υγείας και καθημερινής επιβίωσης των πολιτών.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και τον προγραμματισμό των έργων στην περιφέρεια για το νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης μέσα από την αλλαγή του οργανισμού της περιφέρειας, την προώθηση των νέων τεχνολογιών για να λιγοστέψει η γραφειοκρατία και ο χρόνος εξυπηρέτησης επαγγελματιών, επιχειρήσεων, πολιτών.

Ειδικά για το προσφυγικό, υπενθύμισε, ότι με δική του πρωτοβουλία γίνεται συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ίδιος θα θέσει πρόταση να αποδείξει η Ευρώπη, ότι στηρίζεται στις αρχές της αλληλεγγύης και με βάση αυτές τις αρχές να σηκώσει το βάρος του αναλογικού επιμερισμού των προσφύγων και μεταναστών σε όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης