Θεοχαρόπουλος: «Η χώρα δεν αντέχει νέες εκλογές»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015, 15:05
Θεοχαρόπουλος: «Η χώρα δεν αντέχει νέες εκλογές»
«Η χώρα δεν αντέχει νέες εκλογές και θα πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ευθύνη διακυβέρνησης -και να μην ξαναγίνει αυτό που έγινε το 2012» τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρώτο πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας.

Αναφερόμενος στην κοινή εκλογική κάθοδο με το ΠΑΣΟΚ, υπό το σχήμα Δημοκρατική Συμπαράταξη, είπε πως πρόκειται για ένα βήμα μπροστά, με στόχο να αποτελέσει το προοδευτικό μεταρρυθμιστικό πόλο στον χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

«Η σύγκλιση των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και της ανανεωτικής Αριστεράς, ο οποίος ήταν στόχος από παλιά, γίνεται πραγματικότητα. Οι πρώτες δημοσκοπήσεις που παρουσιάστηκαν είναι πολύ ενθαρρυντικές. Δείχνουν ότι έγινε αντιληπτό από τους πολίτες και είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτές τις μετρήσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ως Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα παίξουν έναν καταλυτικό ρόλο την επόμενη ημέρα των εκλογών» επεσήμανε.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι «η συνεργασία βασίστηκε σε προγραμματική συμφωνία με 10+1 θέσεις, η οποία υπεγράφη με τη Φώφη Γεννηματά. Μια από αυτές τις θέσεις είναι η ανάγκη ενίσχυσης της ταχείας μετεξέλιξης με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος, το οποίο θα αναζητήσει μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις την ανασυγκρότηση του χώρου. Είναι μια εκλογική συμπαράταξη, κρατώντας την πολιτική και οργανωτική μας αυτονομία».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015, 15:10