Θεοχαρόπουλος: «Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών αποτελεί ένα σοκ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, 10:25
Θεοχαρόπουλος: «Το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών αποτελεί ένα σοκ»
«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ένα σοκ για όλους όσοι παλεύουμε για τις βασικές δημοκρατικές κατακτήσεις και είμαστε σταθερά απέναντι στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Η ελπίδα που έφερε ο Μπαράκ Ομπάμα μεταβάλλεται με τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ σε ανησυχία για όλο τον πλανήτη. Δεν πρόκειται για την παραδοσιακή εναλλαγή μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων. Πρόκειται για διαφορετικούς κόσμους» τόνισε.

Ο πρόεδρος τη ΔΗΜΑΡ εκτίμησε ότι η επικράτηση του Αμερικανού μεγιστάνα στις εκλογές των ΗΠΑ «είναι ένας ακόμη κρίκος στην ογκούμενη αμφισβήτηση του πολιτικού στάτους κβο από μεγάλες κοινωνικές ομάδες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των ανισοτήτων και της φτωχοποίησης ολοένα και μεγαλύτερου τμήματος του πληθυσμού».

«Η τάση αντισυστημικότητας επεκτείνεται. Αυτήν την τάση δεν μπορούμε να την αγνοούμε, αλλά καλούμαστε οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις να δώσουμε άμεσα απαντήσεις» πρόσθεσε και τόνισε ότι «η αλλαγή πολιτικών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τώρα περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Με στόχο την άρση των ανισοτήτων, την κοινωνική συνοχή, τη μείωση της ανεργίας και της φτώχειας. Με απαντήσεις σε κορυφαίες προκλήσεις, όπως το προσφυγικό, που απειλεί να ανατρέψει παραδοσιακές ισορροπίες. Να σταματήσουν οι πολιτικές δυνάμεις να είναι αποκομμένες από τις κοινωνίες και τα προβλήματά τους».

Καταλήγοντας, ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσουν το αποτέλεσμα με ψυχραιμία. «Οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως οι κοινωνίες, πρέπει να είναι σε εγρήγορση με στόχο την προάσπιση των ελευθεριών, των δημοκρατικών κεκτημένων» συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2016, 11:11