Θερμή υποδοχή Μεϊμαράκη στην Οττάβα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 10:04
Θερμή υποδοχή Μεϊμαράκη στην Οττάβα
Θερμή υποδοχή επεφύλαξε η ελληνική κοινότητα της Οττάβας στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος αφίχθη χθες στην καναδική πρωτεύουσα για σειρά επαφών με την κοινοβουλευτική ηγεσία του Καναδά.

Στην κατάμεστη αίθουσα, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Οττάβας Τζιμ Ρεκλίτης καλωσόρισε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη και αναφέρθηκε στην πορεία της ελληνικής κοινότητας της Οττάβας και τους δεσμούς της με τη μητέρα Ελλάδα.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στην Οττάβα Ελευθέριος Αγγελόπουλος, παρουσιάζοντας τον κ. Μεϊμαράκη, ανέπτυξε τους στόχους της επίσκεψής του στον Καναδά, με την οποία - όπως είπε - προβάλλεται η εικόνα της Ελλάδας.

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στην αναστροφή του αρνητικού κλίματος για τη χώρα και τόνισε ότι η κρίση έμαθε στους Έλληνες τη συνεργασία. Ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής μίλησε για την εμπιστοσύνη στην τρικομματική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πλοηγεί - όπως είπε - τη χώρα στη σωστή πορεία.

Τέλος, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης υπογράμμισε τον ρόλο της ελληνικής ομογένειας του Καναδά, η οποία αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει - όπως ανέφερε - την Ελλάδα με τη βορειοαμερικανική χώρα, αναγνωρίζοντας την πολυετή και συνεχή προσφορά της προς τη μητρόπολη.

Ανάμεσα στους επωνύμους της βραδιάς ήταν η δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Καναδά Ανδρομάχη Καρακατσάνη, ο αντιπρόεδρος του Καναδικού Μουσείου Πολιτισμού Ζαν Μαρκ Μπλαί, ο πατήρ Άλεξ Μιχαλόπουλος και άλλοι παράγοντες της ελληνικής ομογένειας της Οττάβας.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013, 10:34