Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολουθείται, καθώς και για ζητήματα σχολικής στέγης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή συζήτησε η υφυπουργός Εσωτερικών, (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Σχολείου Βαρήκοων και Κωφών στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Η υφυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της το πρωί ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου για την Υπουργική Απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για την ισότιμη πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Όπως σημείωσε η κ. Νοτοπούλου, η πρόσβαση στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία για όλους και όλες είναι ζήτημα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βάση της απόφασης εισάγεται η υποχρέωση της ΕΡΤ για προσβάσιμο πρόγραμμα σε χρόνο τριπλάσιο των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, η υποχρέωση των μη γραμμικών παροχών (π.χ. youtube) σε υποτιτλισμένο πρόγραμμα στο 20% του συνόλου του προγράμματός τους και η υποχρέωση σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια να έχουν υπότιτλους στα ψυχαγωγικά τους προγράμματα σε ώρες αιχμής.

Παράλληλα η κ. Νοτοπούλου σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι από την πρώτη στιγμή προσηλωμένη στην αρχή της κοινωνικής ισότητας και αλληλεγγύης και εγγυάται τις ιδιαίτερες προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να έχουν ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης