Την ανάγνωση του «εμβληματικού, αντιπολεμικού και ανθρωπιστικού ποιήματος» του Τάσου Λειβαδίτη, με τίτλο «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος», προτείνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, με αφορμή την 21η Μαρτίου, που είναι ταυτόχρονα Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

   «Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει σε ενωτικά καλέσματα για κινητοποιήσεις και δράσεις ενάντια στο ρατσισμό. Φέτος, οι έκτακτες συνθήκες μάς υποχρεώνουν να μειώσουμε τις μετακινήσεις μας και να μείνουμε σπίτι, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Από το σπίτι μας λοιπόν διαβάζουμε το εμβληματικό αντιπολεμικό και ανθρωπιστικό ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη “Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος”. Η 21η Μαρτίου είναι εξάλλου και η Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ακόμα ότι η 21η Μαρτίου δεν είναι απλά μια επέτειος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   «Την ώρα που τα ακροδεξιά κόμματα ενισχύονται, που ο ξενοφοβικός λόγος καθορίζει την πολιτική ατζέντα και οι πρόσφυγες και μετανάστες είτε στοιβάζονται σε κλειστά κέντρα κράτησης είτε χρησιμοποιούνται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι, η 21η Μαρτίου δεν είναι απλά μια επέτειος. Σε έναν κόσμο όπου οι διακρίσεις με βάση τη φυλή, το φύλο, τις σεξουαλικές προτιμήσεις και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις γίνονται ο κανόνας, όπου το κάθε τι διαφορετικό διώκεται ως επικίνδυνο, η 21η Μαρτίου είναι το καμπανάκι του κινδύνου που χτυπά και μας καλεί να αναλάβουμε δράση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης