“Κλειδιά” για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους πρέπει να αποτελέσουν η τοπική αυτοδιοίκηση και η περιφερειακή ανάπτυξη, επισήμανε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Όπως είπε ο κ. Καμίνης, παρότι έχουμε μεταβεί στην εποχή της πληροφορίας και των νέων τεχνολογιών τα ελληνικά σχολεία θυμίζουν “εργοστάσια”, που στόχο έχουν την τυφλή είσοδο σε όποιο πανεπιστήμιο προκύψει και την μαζική λήψη πτυχίων χωρίς αντίκρισμα. Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, χρειάζεται να καταρτίσουν τους νέους με φαντασία και συγκεκριμένους στόχους απορρόφησης, υπογράμμισε ο κ. Καμίνης .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε επίσης γνωστό ότι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη για την 83η ΔΕΘ, στις 10 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του προγράμματος, που ψηφίστηκε στο συνέδριο του κινήματος. “Έχουμε ετοιμάσει ένα βαθύτατα προοδευτικό πρόγραμμα 165 σελίδων, ψηφισμένο από το συνέδριό μας”, είπε ο κ. Καμίνης και πρόσθεσε: “Είναι ό,τι πιο προοδευτικό έχει γραφτεί τα τελευταία χρόνια”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι “συνεργάζεται με τον κ. Καμμένο και την καραμανλική δεξιά”, ενώ αναφερόμενος στη ΝΔ είπε ότι βολεύεται και τροφοδοτεί και η ίδια σενάρια συγκυβέρνησης. “Το Κίνημα Αλλαγής έχει χαράξει τη δική του αυτόνομη πορεία. Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος. Όμως θα είναι ο δικός μας δρόμος. Ένας δρόμος ευθύνης, προόδου, προοπτικής”, υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

Καταλήγοντας, αναφερόμενος στο δημόσιο τομέα, επισήμανε ότι για το Κίνημα Αλλαγής οι πραγματικές αλλαγές στη χώρα δεν αναφέρονται σε κανένα μνημόνιο, ενώ χαρακτήρισε πρόοδο – μεταξύ άλλων – την ανάδειξη της έννοιας του δημόσιου τομέα, που μεταφέρει την ιδιοκτησία των υποθέσεων στα χέρια των πολιτών, τη δίκαιη αξιολόγηση, την προαγωγή μέσα από μητρώα στελεχών, τη διαρκή επιμόρφωση και κατάρτιση, και την εμπιστοσύνη των πολιτών. “Πρόοδος είναι να αποκοπεί από τον εκλογικό κύκλο η δημόσια διοίκηση, οι γενικές γραμματείες της εκάστοτε κυβέρνησης”, κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης