Εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ότι κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λίον Πανέτα, θίχτηκε και το θέμα της ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός απάντησε: «Συζητήσαμε γενικότερα για τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή, τη συνεργασία Ελλάδος – Ισραήλ, καθώς επίσης αναλύσαμε το νέο γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό περιβάλλον, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί, όπου κεντρική θέση βεβαίως έχει η πολιτική μας για την ενέργεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δημοσιογράφος επανήλθε: «Άρα συζητήσατε το θέμα της ΑΟΖ», με τον κ. Αβραμόπουλο να απαντά: «Όχι ακριβώς. Άλλωστε δεν ήταν και δική μας δουλειά σε τελευταία ανάλυση. Αυτό είναι ένα θέμα που χειρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών. Όταν όμως αναφερόμαστε σε συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, όταν αναδεικνύουμε τη σημασία του Κυπριακού ως ενός εκ των προβλημάτων που πρέπει άμεσα να λυθεί για να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον σταθερότητας στην περιοχή, γίνεται αντιληπτό ότι δεν αφήσαμε απ’ έξω και τις συνεργασίες και σε ευρύτερο πεδίο».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης