Θλίψη για τον θάνατο του Γιάννη Μπανιά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 15:37
Θλίψη για τον θάνατο του Γιάννη Μπανιά
Θλίψη για το θάνατο του στελέχους της Ανανεωτικής Αριστεράς και τέως βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπανιά, εξέφρασαν με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Συνασπισμός, η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι Πράσινοι, και το 'Αρμα Πολιτών.

«Αγωνιστή της Αριστεράς και εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής ζωής, που σημάδεψε με τη δράση του την πορεία του τόπου», χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος τον εκλιπόντα Γιάννη Μπανιά, εκφράζοντας σε ανακοίνωσή του, τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατό του.

«Ο Γιάννης Μπανιάς, υπηρέτησε με ήθος, αξιοπρέπεια και μαχητικότητα τις ιδέες του. Ο αντιδικτατορικός του αγώνας και η έντονη μεταπολιτευτική του δράση, τον ανέδειξαν σε ηγετική φυσιογνωμία της Ανανεωτικής Αριστεράς. Τα θερμά συλλυπητήριά μου στους οικείους και στους συναγωνιστές του», αναφέρει στη δήλωσή του ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

«Ο θάνατος του σύντροφου Γιάννη Μπανιά αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για το χώρο της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς» αναφέρει μήνυμα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, και τον χαρακτηρίζει «άοκνο, συνεπή και μεθοδικό αγωνιστή στην υπόθεση του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία, στην υπόθεση της κομμουνιστικής ανανέωσης», που «αφοσιώθηκε με όλες του τις δυνάμεις, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, στην υπηρεσία των ιδανικών και των αξιών της αριστεράς».

«Η ηγετική του παρουσία στη θέση του γραμματέα του ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ σφράγισε ανεξίτηλα το εγχείρημα της κομμουνιστικής ανανέωσης στην πατρίδα μας» και «η συμβολή του στο ενωτικό εγχείρημα της σύγχρονης ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε καθοριστική για την ύπαρξη και την ενδυνάμωσή του» προσθέτει ο ΣΥΝ και καταλήγει:

«Μακάρι το παράδειγμά του να βρίσκει πάντα μιμητές ανάμεσα στους χιλιάδες αριστερούς και αριστερές που εμπνέονται από την υπόθεση του ελεύθερου, ανθρώπινου και δημοκρατικού σοσιαλισμού. Τον αποχαιρετούμε με συγκίνηση και σεβασμό».

«Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη για το θάνατο του συντρόφου Γιάννη Μπανιά, του αγωνιστή που με συνέπεια, διάρκεια και ανιδιοτέλεια πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην αριστερά και στον τόπο», αναφέρει στη δήλωσή του πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

«Ο Γιάννης Μπανιάς αγωνίστηκε με συνέπεια και αυτοθυσία για τα ιδανικά του μισό, δύσκολο, αιώνα. Το ήθος και η σεμνότητά του ήταν φάρος όχι μόνο για τους συντρόφους του, αλλά και για όσους είχαν την τιμή να τον γνωρίσουν», αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά τους στους οικείους του.

«Στις κρίσιμες ώρες που ζούμε μορφές όπως ο Γιάννης Μπανιάς, με τη ζωή και το έργο τους, πρέπει να μας καθοδηγούν» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου 'Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς.

Η κηδεία του Γιάννη Μπανιά θα τελεστεί την Παρασκευή στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, 15:39