Θολό παραμένει το τοπίο με το αν τελικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του, παρουσία του Πολ Τόμσεν.

Ενώ το βράδυ της Τετάρτης το Μέγαρο Μαξίμου άφηνε να εννοηθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος είχε δεχτεί πρόσκληση για συνάντηση στο Βερολίνο με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών και το ΔΝΤ».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Καθημερινή», ανώνυμη πηγή στο Βερολίνο επιβεβαίωνε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με εκπρόσωπο του ΔΝΤ, στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών. Άλλες πληροφορίες, πάντως, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε μεταξύ Σόιμπλε και Τόμσεν.

Κι όλα αυτά ενώ η δεύτερη αξιολόγηση βρίσκεται στον αέρα και οι θεσμοί διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση ότι χωρίς τη λήξη νέων σκληρών μέτρων δεν έχει δανεικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης