Να μετατρέψει την αγανάκτησή του σε πολιτική πρόταση και ψήφο ανατροπής κάλεσε το λαό σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας άνοιξε την ομιλία του αναφερόμενος στην αυτοκτονία του συνταξιούχου στην πλατεία Συντάγματος, την οποία και χαρακτήρισε συνειδητή πολιτική πράξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό. Πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για απόγνωση και κατάθλιψη. Πρόκειται για μια βαθιά συνειδητή πολιτική πράξη διαμαρτυρίας. Δεν άκουσα κανέναν να μιλάει ούτε για απόγνωση, ούτε για κατάθλιψη όταν στο μακρινό Θιβέτ, στην μακρινή Ινδία άνθρωποι αυτοπυρπολούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Δεν άκουσα κανέναν να μιλάει ούτε για κατάθλιψη, ούτε για απόγνωση όταν στην Τυνησία ένας νεαρός μικροπωλητής αυτοπυρπολήθηκε πυροδοτώντας μια μεγάλη μαζική εξέγερση απέναντι στην κοινωνική αδικία του καθεστώτος του Μπεν Άλι. Στη χώρα μας όμως έσπευσαν πολλοί, δημοσιολόγοι, πολιτικοί να μιλήσουν για μία ενέργεια απεγνωσμένη, προϊόν κατάθλιψης ή ψυχικής ασθένειας», παρατήρησε χαρακτηριστικά και με αφορμή το σχετικό σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε:

«Παράταιροι με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της χρεοκοπίας και της τραγωδίας που ζει ο λαός μας. Και φτηνά είναι πια τα πολιτικά τους επιχειρήματα».

Γι’ αυτό, τόνισε, είναι ανάγκη «να οργανώσουμε την οργή του λαού σε πολιτικό πρόταγμα διεκδίκησης και ανατροπής … σε πολιτική πρόταση ανατροπής στην Ελλάδα και σε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, σημείωσε, το φαινόμενο των αυτοκτονιών δεν είναι ελληνικό, αλλά ευρωπαϊκό και έχει άμεση σχέση με τη βάρβαρη εφαρμοζόμενη νεοφιλελεύθερη πολιτική σε όλη την Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν σήμερα, με τον πολυκερματισμό και όλες τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν θα ξεπεράσουν το 20%-25%, να δίνεται αυτό το μπόνους.

Πρόκειται, πρόσθεσε, για μια ρύθμιση, παράλογη και αντιδημοκρατική που αλλοιώνει τη δημοκρατική βούληση του λαού και διεμήνυσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει στην καταγγελία, καθώς ήδη κατατεθεί στη Βουλή σχετική τροπολογία για να διορθωθεί ο εκλογικός νόμος, κατηγορώντας ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ ως βασικό υπεύθυνο για το ότι δεν γίνεται δεκτή.

«Συνειδητά», υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ «θέλει να πάνε οι 50 έδρες στη ΝΔ γιατί έχουν συμφωνήσει να συγκυβερνήσουν».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αναφορά του κ. Βενιζέλου για τον κίνδυνο εκφασισμού.

Χαρακτήρισε προκλητικό να λέγονται αυτά από τον «φυσικό αυτουργό», όπως χαρακτηριστικά είπε- «αυτής της βίαιης πολιτικής» και από αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα, από τη «βάρβαρη πολιτική», στην ανάδειξη του μεταναστανευτικού, με όρους καιροσκοπισμού.

Είναι, παρατήρησε, οι ίδιοι και η πολιτική τους, που έχουν καταστήσει τη Χρυσή Αυγή υποψήφια για είσοδο στο κοινοβούλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης