Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό «να μπουν τα πράγματα στη θέση τους», όσον αφορά στην επίκαιρη ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα που κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με σκοπό να μπουν τα πράγματα στη θέση τους θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Χθες, 21 Μαρτίου 2016, συζητήθηκε στην Ολομέλεια η επίκαιρη ερώτησή μου προς τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικ. Τόσκα με αντικείμενο το οξύ πρόβλημα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών στο κέντρο των Αθηνών.

Στην ευρύτερη περιοχή του Μεταξουργείου όλοι ανεξαιρέτως γνωρίζουν ότι πάνω από δέκα χρόνια δίνω ολομέτωπο αγώνα εναντίον των εμπόρων και διακινητών αλλά και εναντίον της υποβάθμισης της περιοχής. Μια ακόμα φάση αυτού του αγώνα διαδραματίστηκε χθες στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ούτε επιτέθηκα ούτε κατέκρινα τον κ. Τόσκα ή και την Κυβέρνηση, όπως πολλοί βιάστηκαν να πουν. Θεωρώ, όμως, ότι υπάρχουν ρητές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για το εν λόγω θέμα, η αντιμετώπιση του οποίου θα βελτιώσει την καθημερινότητα των κατοίκων στο κέντρο των Αθηνών, ενώ δεν έχει καθόλου δημοσιονομικό κόστος.

Όπως είπα και στη Βουλή, δεν είμαι (και δεν είμαστε γενικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) εδώ για να γίνω ευχάριστη. Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν πρέπει να είναι ευχάριστος, αλλά οξύς και αποτελεσματικός. Και αυτό λέγεται Δημοκρατία. Ίσως συνηθισμένοι στο παλιό πολιτικό σύστημα κάποιοι το ξεχνούν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, και εγώ προσωπικά όχι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης