Άδ. Γεωργιάδης: Διερεύνηση για την ενέργεια των νεοσύλλεκτων που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, 16:05
Άδ. Γεωργιάδης: Διερεύνηση για την ενέργεια των νεοσύλλεκτων που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Το ζήτημα των νεοσύλλεκτων στρατιωτών που σχηματίζουν τον αλβανικό δικέφαλο αετό σε στρατόπεδο, μπήκε στο στόχαστρο της κριτικής του Αντιπροέδρου και Τομέαρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη. Σε ερώτηση που κατέθεσε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι: «Η χειρονομία των νεαρών στρατιωτών που απεικονίζονται σε φωτογραφία να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό δικέφαλο αετό αποτελεί μια πράξη την οποία οφείλουμε ως πολιτεία να προσεγγίσουμε βαθύτερα, αναζητώντας παράλληλα με τις διοικητικές ευθύνες και τυχόν ποινικές».

Ο κ. Γεωργιάδης παράλληλα επισημαίνει ότι πρέπει να διερευνηθεί αν η ενέργεια υποκινήθηκε από οργανωμένες δυνάμεις, οι οποίες πλειοδοτούν σε εθνικιστικές κορώνες εις βάρος της εσωτερικής μας ηρεμίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Γεωργιάδη

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τους Αξιότιμους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: Νεοσύλλεκτοι στρατιώτες σχηματίζουν τον αλβανικό δικέφαλο αετό μέσα σε στρατόπεδο

Η χειρονομία των νεαρών στρατιωτών που απεικονίζονται σε φωτογραφία να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον αλβανικό δικέφαλο αετό αποτελεί μια πράξη την οποία οφείλουμε ως πολιτεία να προσεγγίσουμε βαθύτερα, αναζητώντας παράλληλα με τις διοικητικές ευθύνες και τυχόν ποινικές. Ο εγκρατής και νηφάλιος χειρισμός του θέματος επιβάλλεται, ωστόσο τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να διερευνήσουν αν το φαινόμενο υποκινήθηκε από οργανωμένες δυνάμεις, οι οποίες πλειοδοτούν σε εθνικιστικές κορώνες εις βάρος της εσωτερικής μας ηρεμίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Δεν είναι μακριά η μέρα –Νοέμβριος 2016- που ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων παρέπεμψε σε τακτική δικάσιμο δύο κρατικούς υπάλληλους του αλβανικού ΥΠΕΞ, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Κακαβιά φέροντες υπηρεσιακά διαβατήρια και έχοντας στο όχημά τους σχολικά εγχειρίδια στα οποία υπήρχαν χάρτες της μεγάλης Αλβανίας, με περιοχές της Ηπείρου, και φυλλάδια με αλυτρωτικό περιεχόμενο, τα περισσότερα στην αλβανική γλώσσα.

Συνεπώς, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να αποδοθούν οι διοικητικές και τυχόν ποινικές ευθύνες;
2. Πόσοι νεοσύλλεκτοι αλβανικής καταγωγής κατατάσσονται κάθε χρόνο στον Ελληνικό Στρατό;
3. Σκοπεύουν τα αρμόδια Υπουργεία να διερευνήσουν αν η παραπάνω ενέργεια υποκινήθηκε από οργανωμένες δυνάμεις;

Ο Ερωτών Βουλευτής,
Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης
Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Νέα Δημοκρατία

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, 16:09