«Αδιάλλακτη και σχεδόν εχθρική» χαρακτήρισε τη στάση της ΠΓΔΜ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, από τη Βιέννη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.
Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, παρουσία του προέδρου της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των γειτόνων, που δε βοηθούν στην εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας.  «Δυστυχώς, η Ελλάδα δεν εισπράττει μέχρι σήμερα παρά έναν κενό αλυτρωτισμό, έναν εχθρικό αλυτρωτισμό» παρά το γεγονός ότι στην Ενδιάμεση Συμφωνία που είχε υπογραφεί είχε συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει ένα όνομα κοινά αποδεκτό και από τις δύο πλευρές.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε με νόημα πως υπό αυτές τις συνθήκες, η ελληνική θέση, έτσι όπως διατυπώθηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βουκουρέστι, δεν μπορεί να αλλάξει.

Μόνη διαφορά η ονομασία λέει το ΥΠΕΞ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, απάντησε στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, που έθεσε ζήτημα ύπαρξης «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.
 «Για την Ελλάδα υπάρχει ένα συγκεκριμένο και καθορισμένο αντικείμενο της διαπραγμάτευσης, αυτή άλλωστε είναι και η εντολή βάσει της οποίας ασκεί τα καθήκοντα και την αποστολή του ο απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην υπόθεση αυτή, Μάθιου Νίμιτς», σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος προσθέτοντας :  «Η Ελλάδα  δε θα παρασυρθεί και δε θα συμμετάσχει σε καμία προσπάθεια εκτροπής της διαπραγμάτευσης από το αντικείμενό της, που είναι η εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται εποικοδομητικά για την επίτευξή της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης