«Αδειάζει» την Ελένη Τουλουπάκη μέσω νομοθετικής ρύθμισης ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας  συγχωνεύοντας την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς στην οποία είναι επικεφαλής με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος. Με την κίνηση αυτή ο αρμόδιος υπουργός εκτιμάται ότι «εξασθενεί» τον ρόλο της κ. Τουλουπάκη, αφού ενοποιεί το γραφείο της με την Οικονομική Εισαγγελία. Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης συνδέεται προφανώς με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Νοβάρτις και την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην έρευνα.

Τη νομοθετική αυτή ρύθμιση για τις αλλαγές σε νευραλγικές εισαγγελικές αρχές επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ήδη ο κ. Τσιάρας έχει αποστείλει έγγραφο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του ανωτάτου δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί επρόκειτο να κριθεί ο ορισμός αναπληρωτή εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς μετά από ερώτημα που είχε αποστείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος τώρα το ανακαλεί. Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιάρας ζητά να μην προχωρήσει το δικαστικό συμβούλιο σε ορισμό αναπληρωτή εισαγγελέα, ενημερώνοντας ότι επίκειται νομοθετική ρύθμιση για την ενοποίηση των δύο Εισαγγελέων.

Υπέρ της συγχώνευσης των δύο εισαγγελιών είχε ταχθεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν ο υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας υποστηρίζοντας πως η συγχώνευση των δύο εισαγγελιών θα συμβάλει στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας. Προς την κατεύθυνση αυτή, εξάλλου, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και η σχετική εισήγηση της Διαρκούς Επιστημονικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που λειτουργεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία αποδέχθηκε ομόφωνα σχετική πρόταση στην τελευταία συνεδρίασή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης