Σαφείς αποστάσεις από την επαναλαμβανόμενη πρόταση του Δημήτρη Μάρδα να αναζητηθούν επενδυτές ανάμεσα στους πρόσφυγες λαμβάνει η κυβέρνηση, δια κορυφαίων στελεχών της.

Αρχικά ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα επενδύσεων Νίκος Παππάς επιχείρησε να «ξεκόψει» τα σενάρια που ευλόγως ανοίγονται μετά την επιμονή του υφυπουργού Εξωτερικών στην πρότασή του. «Αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων» ανέφερε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Παππάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον κ. Μάρδα «άδειασε» και ο Δημήτρης Βίτσας κάνοντας λόγο για «γενικότερη τοποθέτηση» του υφυπουργού Εξωτερικών, στην οποία πάντως δεν μπορεί να στηριχθεί η ανάπτυξης της χώρας.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και σχολιάζοντας πόσο είναι πιθανό να δύνανται οι πρόσφυγες να έχουν τη δυνατότητα , είπε ότι «δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα».

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής ΥΕΘΑ, δήλωσε: «Ήταν στα πλαίσια μιας γενικής τοποθέτησης. Δεν μπορούμε να περιμένουμε η ανάπτυξη της χώρας να έρθει από τους πρόσφυγες. Η μια περίπτωση δεν δημιουργεί τον κανόνα. Εγώ θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια τέτοια περίπτωση μεταξύ των προσφύγων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης