«Το 2014 θα γίνουν περισσότερες προσλήψεις» τόνισε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τη «Διαύγεια».

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έως το τέλος του 2013, θα έχουν πραγματοποιηθεί 7.000-8.000 προσλήψεις μέσω της αναλογίας 1 πρόσληψη για 5 απολύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το 2014 εκτίμησε ότι οι προσλήψεις θα είναι σημαντικά περισσότερες, λόγω της αναλογίας 1 πρόσληψη για 5 απολύσεις, αλλά και της έτερης αναλογίας μία πρόσληψη νέου εργαζόμενου για κάθε μία αναγκαστική αποχώρηση.

Όσον αφορά τα πτυχία «μαϊμού» ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «έγινε μια αναφορά για πλαστά δικαιολογητικά. Έχει σταλεί εγκύκλιος για να επανεξεταστούν, αλλά ο εντοπισμός τους δεν είναι εύκολη υπόθεση». Πρόσθεσε ακόμη ότι από τον έλεγχο που έγινε σε μία μόνο κατηγορία (σ.σ. αυτή των δημοτικών αστυνομικών) «διαπιστώσαμε ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία. Υπάρχουν διαφορετικά δικαιολογητικά σε κάθε περίπτωση και έλλειψη, σε πολλές περιπτώσεις, βάσης δεδομένων για να συγκριθούν τα στοιχεία».

Ο υπουργός έδωσε στοιχεία για τα πειθαρχικά παραπτώματα λέγοντας ότι υπάρχουν συνολικά 2.100 υποθέσεις. Από αυτές οι 960 είναι ήδη σε αυτοδίκαιη αργία και 223 τέθηκαν σε αναγκαστική αποχώρηση. Για την υπόθεση των δημοτικών υπαλλήλων που δολοφόνησαν τον Δήμαρχο Παγγαίου είπε ότι θα λήξει σε δύο μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «εσφαλμένη εντύπωση που επικρατεί ότι υπάρχουν στρατιές επίορκων υπαλλήλων» και πρόσθεσε, ότι «υποστηρίζεται μάλιστα ότι αν ελεγχθούν, ως δια μαγείας, θα λύσει τα προβλήματα των δεσμεύσεων που έχει η χώρα βάσει των μνημονιακών της υποχρεώσεων, σε σχέση με τις απολύσεις».

«Οι γενικολογίες που ακούγονται δεν βοηθούν αντίθετα δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, ενώ παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το σύνολο των 2.100 δημόσιων υπαλλήλων που ελέχθησαν για πειθαρχικά παραπτώματα έχουν οδηγηθεί σε αναγκαστική απόλυση 223 άτομα για τα οποία υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις και άλλοι 960 βρίσκονται σε καθεστώς δυνητικής αργίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης