Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Κυβέρνηση λέει “ναι σε όλα” προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, 00:47
Άδωνις Γεωργιάδης: «Η Κυβέρνηση λέει “ναι σε όλα” προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας»
Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Προκειμένου να παραμείνουν στην καρέκλα της εξουσίας θα ψηφίσουν όλα τα φρικτά μέτρα του νομοσχεδίου. Λέγατε ότι εμείς είμαστε "Ναι σε όλα" και τώρα θα πείτε εσείς "Ναι σε όλα"», υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας τα αποτελέσματα των κυβερνητικών ενεργειών, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το 4ο μνημόνιο.

«Είπατε ψέματα στον ελληνικό λαό, κ. Τσακαλώτε, ότι θα παραιτηθείτε από υπουργός και ότι μετά θα καταψηφίσετε το νομοσχέδιο. Εσείς ήσασταν στη πλατεία με τους “Αγανακτισμένους” και πίσω από το πανό που έλεγε "δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε" και έρχεστε σήμερα και εισηγείστε φρικτά μέτρα. Χάσατε παντελώς την αξιοπιστία σας απέναντι στον ελληνικό λαό», τόνισε ο πρώην Υπουργός.

Χρησιμοποιώντας επικριτική γλώσσα, ανέφερε: «Ποιο είναι το νέο σας παραμύθι; Ότι μας βγάζετε από την επιτροπεία. Μα το άρθρο 15 βάζει τη χώρα μόνιμα στην επιτροπεία. Για να εφαρμοστεί κοινωνική πολιτική θα πρέπει να πάρουμε την υπογραφή του ΔΝΤ. Αν αυτό δεν είναι επιτροπεία, τότε τι είναι;»

Και συνεχίζοντας, την αυστηρή κριτική του, συνέχισε: «Είναι το πιο εξευτελιστικό άρθρο και το ψηφίζετε, γιατί είστε ανθρωπάκια της “Πρώτης φοράς Αριστεράς”. Άνθρωποι που ήταν μια ζωή στους δρόμους κατά των ιδιωτικοποιήσεων, στην πλατεία με τους “Aγανακτισμένους” κατά του μνημονίου και για μια βουλευτική αποζημίωση ξεπουλάνε όλη την ιδεολογία τους, είναι ανθρωπάκια».

«Όχι μόνο φέρνετε μνημόνιο στη Βουλή - το 4ο μνημόνιο- αλλά το ψηφίζετε και με τα δυο σας τα χέρια, ξεχνώντας το αντιμνημονιακό σας παρελθόν», παρατήρησε ο Βουλευτής ΝΔ, Β’ Αθηνών και είπε: «Τη βραδιά που καταθέσατε το μνημόνιο στη Βουλή, οι κ. Καμμένος και Πολάκης γιόρταζαν στη βίλα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Μπράβο σας που πανηγυρίζατε γιατί κόβετε τις συντάξεις. Τόσο κοινωνικά ευαίσθητοι είστε και τόσο στεναχωρηθήκατε που φέρνετε αυτά τα φρικτά μέτρα. Ντροπή σας, Φαρισαίοι και υποκριτές».

«Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος», επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ «είχαν υποσχεθεί προεκλογικά την επιστροφή του 50% των αναδρομικών βάσει της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Με το παρόν νομοσχέδιο που ψηφίζετε καταργείτε όλη την έννοια των αναδρομικών, καταργείτε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, παγώνετε τις μισθολογικές προαγωγές και εισάγετε τη λεγόμενη “προσωπική διαφορά”.

Και καταλήγοντας δήλωσε: «Να αποσύρετε το άρθρο για τα ειδικά μισθολόγια, να το βάλετε σε έναν ειλικρινή δημόσιο διάλογο για να βρεθεί λύση και φυσικά, να εφαρμόσετε την απόφαση του ΣτΕ για την υλοποίηση της οποίας δεσμεύεται η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017, 00:47